Nieuws

Duurzame LED-verlichting op het trainingsveld van VIOS(O)

Vandaag is op Sportpark Oosterhesselen opnieuw een stap gezet in de verduurzaming van de accommodatie. Bestuursvoorzitter Robbert Kroes kreeg vandaag uit handen van Martin Eising, directeur bedrijven bij Rabobank Het Drentse Land, een mooie cheque aangeboden. Het geldbedrag van € 7.500,00 is beschikbaar gesteld uit het Stimuleringsfonds van de bank. VIOS (O) zet het bedrag in voor de verduurzaming van multifunctioneel clubgebouw ‘Gebouw 48’ Oosterhesselen.

LEADER project

Vorige week werden er al nieuwe LED lampen geïnstalleerd op het trainingsveld van VIOS(O). De installatie van de LED verlichting is onderdeel van het LEADER project: Verduurzaming van multifunctioneel clubgebouw“Gebouw 48” Oosterhesselen. In het project wordt Gebouw 48 en de omliggende accommodatie volledig gerenoveerd en verduurzaamd.

Multifunctioneel clubgebouw “Gebouw 48”

VIOS (O) is als beheerder van de accommodatie in 2016 een initiatief gestart om de accommodatie geheel te renoveren en te verduurzamen. In januari 2017 werden er reeds 60 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van Gebouw 48 op het Sportpark in Oosterhesselen. Door de installatie van de nieuwe LED verlichting worden de energiekosten opnieuw sterk verlaagd. Bovendien wordt het trainingsveld een stuk beter verlicht door deze hightech lampen.

Als clubgebouw van VIOS(O), Jeugdsoos Papparazo en Stichting de VOEVV heeft Gebouw 48 een belangrijke functie voor het dorp Oosterhesselen. Ook de middelbare school, het Esdal College, maakt gebruik van Gebouw 48. Zij gymmen op het sportpark wanneer het weer het toelaat. Wekelijks gebruiken tientallen, zo niet honderden inwoners van Oosterhesselen het gebouw om te doen wat zij leuk vinden. Van het voetballen van de jongste F-junioren van VIOS (O) tot het klussen van de gepensioneerde mannen van de groenploeg. Maar ook de tieners die wekelijks komen feesten in Jeugdsoos Papparazo, de middelbare scholieren die komen gymmen in de zomer, de vrijwilligers die het werk verzetten in de drukkerij de VOEVV en natuurlijk alle VIOS (O) supporters die wij wekelijks op het sportcomplex mogen verwelkomen.

Op naar de toekomst!

De beheerskosten van de accommodatie waren dusdanig hoog dat deze voor VIOS (O) ondragelijk dreigden te worden. Door de investeren in het accommodatie, waardoor de kosten aanzienlijk teruggebracht worden. Hiermee is het bestaansrecht van VIOS (O), en daarmee ook van de andere gebruikers van Gebouw 48, op de lange termijn geborgd. Het doel van het project is om het multifunctionele clubgebouw energie-zuinig en toekomstbestendig en onderhoudsvriendelijk te maken, zodat de gezamenlijke gebruikers nog decennia lang gebruik kunnen blijven maken van Gebouw 48 en de omliggende accommodatie.

Sponsoren