Wedstrijdverslagen

KSC efficiënter dan VIOS

KSC
2-0
VIOS (O)

Thuis

Lars Haandrikman
Sander Schuiling

Uit

Wedstrijdsponsor

Vandaag stond voor VIOS de uitwedstrijd tegen het uit de vierde klasse gedegradeerde KSC uit Schoonoord op het programma. Waar de ploeg van trainer Johan Hollen zijn eerste twee wedstrijden had gewonnen kwam de ploeg van Johan Piening nu pas voor de tweede keer in de wei. De wedstrijd tegen Sc. Roswinkel werd afgelast omdat de ploeg  acht geblesseerden had en een verzoek had ingediend bij de KNVB om de wedstrijd uit te stellen hetgeen volgens de regels natuurlijk werd afgewezen. Wat hiervan de consequenties zijn voor Roswinkel zal later blijken. VIOS trad aan zonder de geblesseerden Roy Kooijmans en Jeroen Schepers. David v/d Brug nam plaats op de bank na een blessure van twee weken. Scheidsrechter van deze wedstrijd was de heer Stoetman uit Smilde.

Nadat de pupil van de week had gescoord kon de aftrap worden genomen en was het VIOS dat het initiatief na zich toetrok. Met combinatievoetbal werd getracht de Schoonoorders onder druk te zetten. Het eerste kwartier had de ploeg uit Oosterhesselen veelvuldig balbezit zonder tot grootte kansen te komen. Na tien minuten moest Johan Hollen noodgedwongen wissel toen linksback Rik Weggen bij een sprint zijn hamstring verrekte. Voor hem in de plaats kwam Jorick Smit. In de zestiende minuut leed VIOS op het middenveld onnodig balverlies waarop KSC razendsnel counterde en de geheel vrijstaande Lars Haandrikman wist te vinden die doelman Stefan Warmolts met een schuiver in de verre hoek passeerde en voor de 1-0 tekende. Dit was een domper aangezien VIOS tot dat moment volledig in de wedstrijd zat zonder ook maar een kans weg te geven. De ploeg moest zich duidelijk herpakken maar met nog driekwart wedstrijd te gaan was er tijd genoeg om de schade te herstellen. Via vooral de rechterkant waar Michael v/d Felz geposteerd stond probeerde VIOS tot voorzetten te komen om zodoende spits Calvin Meijer in stelling te brengen. V/d Felz had het moeilijk met zijn directe tegenstander Smit en kwam hij er al eens langs dan was de voortzetting onder de maat. Vijf minuten na de 1-0 was Dion Westerhof dichtbij de gelijkmaker.

Uit een kort genomen hoekschop werd de bal door aanvoerder Rick Kingma in de doelmond gepompt en de bal viel pardoes voor de voeten van de mee op gekomen lange voorstopper die zijn inzet op de doellijn gered zag worden door keeper Pascal Scholten. VIOS verloor de greep een beetje op de wedstrijd en had te vaak onnodig balverlies of de vrije man werd over het hoofd gezien. Vooral de topscorer van vorig seizoen Kingma werd veel te weinig in stelling gebracht terwijl hij juist met zijn technische kwaliteiten het verschil had kunnen maken. Tot aan de rust viel er nog een grote kans te noteren voor KSC toen er een bal vanuit de verdediging van naar voren werd gerost waarbij de bal pardoes voor de voeten van linkerspits John Borsboom viel. Oog in oog met keeper Warmolts liet hij de kans op 2-0 liggen omdat de doelman zijn inzet met de voet wist te keren. Dus bleef het bij een 1-0 ruststand. In de rust besloot Piening om de tegenvallende Michael v/d Felz te wisselen,voor hem in de plaats ging David v/d Brug in de spits spelen en nam Calvin Meijer zijn vertrouwde plek op de rechtervleugel in.

Er werd duidelijk in de kleedkamer afgesproken dat er meer inzat en dat er een tandje bij moest in de tweede helft om de drie punten toch nog binnen te slepen. Ook nu weer was het VIOS dat vanaf de aftrap het spelbeeld bepaalde en KSC onder druk probeerde te zetten. Toch had het zomaar 2-0 kunnen staan toen Borsboom uit een hoekschop geheel vrijstaand over de deklat kopte. Na ruim een uur viel de eerste gele kaart te noteren toen Jurgen Huizing natrapte tegen de op de grond liggende Dion Westerhof. Misschien was het pure frustratie wad Huizing werd door Westerhof volledig uit de wedstrijd gespeeld evenals Borsboom die door Geert Sieders kompleet aan banden werd gelegd. Sieders was het ook die de grootste kans inleidde op de gelijkmaker. Hij vond met een prima pass Jesper Mug die de 1-1 op zijn schoen had,maar de bebrilde middenvelder vond doelman Scholtens op zijn weg. Piening besloot om de licht geblesseerde Yoran Nijenbanning te vervangen door broer Tristan.

Na 70 minuten werd de genadeklap uitgedeeld door KSC toen de ingevallen Sander Schuiling een diepe bal wist op te pikken en doelman Warmolts met een diagonaal schot wist te passeren. Dit betekende de 2-0 en met nog 20 minuten op de klok werd het een hele klus voor VIOS om toch nog minimaal een punt over te houden aan dit duel. Met man en macht werd er aangevallen  en kwamen er ook kansen op de aansluitingstreffer. Eerst was het Kingma die met een volley recht op de keeper geen succes had. Niet veel later ontstond er uit een hoekschop van diezelfde Kingma een klutssituatie waarbij de bal door Dion Westerhof werd ingeschoten en de keeper in tweede instantie de bal klemvast kon pakken. Ook v/d Brug probeerde met een volley de doelman te verschalken maar wederom kwam de bal recht op de keeper af en werd het een eenvoudige vangbal.

Thom Hilbrands werd in de slotfase nog ingebracht voor Jesper Mug en hij liet zich direct gelden met een schot van afstand maar ook nu weer stond Scholtens op de goede plek. Job Westerhof kreeg in de hectische slotfase nog de gele kaart voorgeschoteld van de prima fluitende heer Stoetman toen hij zijn directe tegenstander aan het shirt vasthield. Wat VIOS ook probeerde steeds stond of lag doelman Scholtens in de weg en hij sleepte zijn ploeg door de alles of niets slotfase heen. Na 93 minuten vond de scheids het genoeg en keerde VIOS met een 2-0 nederlaag en een illusie armer teleurgesteld huiswaarts.

Conclusie: Beide trainers waren het er na afloop over eens dat een gelijkspel een terechte uitslag zou zijn geweest. Als VIOS iets zuiniger met de kansen was om gesprongen had het minimaal drie keer kunnen scoren. Daar tegenover staat dat KSC met name in de counter de mogelijkheden had om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

Met het vertrek van Michel Kingma en de blessure van met name Jeroen Schepers heeft VIOS nogal wat scorend vermogen ingeleverd,ondanks dit gegeven heeft de ploeg in de tot nu gespeelde wedstrijden voldoende kansen gecreëerd om deze wedstrijden winnend af te sluiten. Het is nu zaak om de kansen te verzilveren om te beginnen aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen het lastig te bespelen EEC. Vorig seizoen werd thuis met 1-1 gelijk gespeeld en uit onnodig met 3-1 verloren. Aanvang van deze wedstrijd is 14.00 uur.

 

In Memoriam

Geesje IJdens Koopmans

 

Zondagavond kreeg ik het droevige bericht dat deze trouwe supporter op 76-jarige leeftijd is overleden. Geesje was vaak samen met haar man Ab te vinden langs de lijn bij uit en thuis wedstrijden. Zowel bij het eerste elftal waar haar kleinzoon Gijs in speelt, als ook bij de junioren op zaterdag waar haar andere kleinzoon Toon in de Jo 19 speelt. VIOS verliest in haar een trouwe fan en namens de gehele selectie en club wensen wij Ab, de kinderen, de kleinkinderen en verdere familie veel sterkte voor nu en in de toekomst.

Sponsoren