VIOS en Gasselternijveen delen de punten.

VIOS(O)
Gasselternijveen

Op een zon overgoten sportpark aan de Burgemeester de Kockstraat in Oosterhesselen stond deze zondag voor VIOS een thuiswedstrijd op het programma tegen Gasselternijveen. Vooraf werd de selectie en begeleiding in hun nieuwe pakken en polo,s op de foto gezet. Dit werd mogelijk gemaakt door een eigen bijdrage en het bestuur van de club waarvoor hartelijk dank.

Gasselternijveen werd vorig seizoen zowel uit als thuis met 3-0 verslagen . De wedstrijd stond onder leiding van de heer Gossen uit Dalen. Pupil van de week Cas v/d Krol mocht de aftrap verrichten hij tekende gedecideerd voor de eerste goal van de middag.

In de wedstrijdbespreking had coach Piening er op gehamerd dat de onderlinge coaching verbetert moest worden om zodoende elkaar te helpen. Ook moest het baltempo hoog gehouden worden en diende er vaker van flank gewisseld te worden. Met de van vakantie teruggekeerde aanvoerder Rick Kingma in de basis begon VIOS voortvarend aan de wedstrijd,maar deze was nog geen vijf minuten oud toen doelman Stefan Warmolts zich tot drie keer toe in de baan van een schot gooide van een “nijeveenster” en daarmee voorkwam dat zijn ploeg al vroeg tegen een achterstand aan keek. Hierdoor was VIOS waarschijnlijk wakker geschud want vanaf dat moment was er nog maar één ploeg die voetbalde en dat waren de mannen uit Oosterhesselen. Via de opkomende backs Geert Sieders en Gijs Loof werd de aanval gezocht om zodoende de spitsen Kingma,Meijer en Kok te bedienen. Het was ook Meijer die met zijn snelheid en techniek een ware plaag was voor de defensie van de Nijeveners.

VIOS hield constant de druk op de tegenstander en door ijzersterk verdedigen van de laatste linie met uitblinker Geert Sieders die zijn directe tegenstander compleet uit de wedstrijd speelde en ook aanvallend voor gevaar zorgde kwam de ploeg snel weer in balbezit. Toch duurde het een half uur voordat de inzet en strijdlust werd beloond. Het was Thom Hilbrands die met een pass over veertig meter aanvoerder Rick Kingma op de linkerflank vond. Na een goede aanname besloot de topscorer van VIOS maar eens op het doel te schieten. Een zo op het oog houdbaar schot werd door de doelman niet goed verwerkt en de bal sprong voor de voeten van de 18-jarige Guus Kok die met dit buitenkansje wel raad wist en de bal onberispelijk in het dak van het doel schoot en zo voor de verdiende 1-0 tekende. Na deze goal kroop de tegenstander wat meer uit zijn schulp toen de ploeg van de nieuwe trainer Geert Katoen ineens besefte dat er meer tegenstand moest worden geboden. Toch creëerde de ploeg geen grote kansen en was het VIOS die op slag van rust op 2-0 had moeten komen. Het was Calvin Meijer die in de zestien twee tegenspelers uitspeelde en daarna Jesper Mug bediende. De inzet van Mug werd nog gekeerd maar de mee opgestoomde Sieders kreeg op tien meter voor het doel uit de rebound een niet te missen kans ,maar in plaats van rustig de bal in het verlaten doel te schieten joeg hij de bal rakelings over de deklat. Zodoende zochten de beide ploegen de kleedkamers op met een 1-0 i.p.v. 2-0 ruststand.

In de rust werd aangegeven dat er op dezelfde wijze als in de eerste helft gespeeld diende te worden en de score snel uitgebreid moest worden om zodoende de tegenstander de definitieve nekslag te geven. Zonder wijzigingen betraden beide ploegen het veld voor de tweede helft.

Nu was het Gasselternijveen die het spelbeeld bepaalde en blijkbaar hadden de mannen van trainer Katoen een donderpreek te horen gekregen. Ze speelden nu wel fel en agressief en wonnen bijna elk duel. VIOS was niet bij machte om onder deze druk vandaan te voetballen en leed veelvuldig balverlies op de eigen helft. Piening besloot na een uur in te grijpen en verving de moegestreden Kok en Hilbrands voor de disciplinair gestraften Yoran Nijenbanning en Michael v/d Felz. Beide spelers zouden in de basis starten maar wegens te laat komen voor de wedstrijdbespreking mochten beiden op de bank plaats nemen. Piening hoopte met de gedreven Nijenbanning wat meer gif in de wedstrijd te krijgen en de grip op het middenveld terug te veroveren. Van Der Felz moest met zijn acties voor dreiging zorgen vanaf de rechter flank .

Zonder dat Gasselternijveen echt grote kansen kreeg was het VIOS die via een snelle counter de kans kreeg om de score uit te breidden. Het was Meijer die aan de aandacht van zijn tegenstander was en ontsnapt en alleen voor de doelman schoot hij de bal snoeihard op de lat. Nog geen minuut later kwam Gasselternijveen op gelijke hoogte toen een makkelijk gegeven vrije trap door de warrig leidende scheidsrechte Gossen werd gegeven op de rand zestien. Een middenvelder van Gasselternijveen wist met uiterste precisie het net te vinden en tekende voor de verdiende gelijkmaker. Piening moest noodgedwongen de van een enkelblessure teruggekeerde middenvelder David van de Brug wisselen. Voor hem in de plaats kwam Tristan Nijenbanning. Hij is er een jaar uit geweest en moet nog duidelijk weer aan het niveau wennen. Zonder verdere hoogtepunten liep het duel op zijn eind en na 92 minuten vond de heer Gossen het welletjes en stuurde beide ploegen naar de kleedkamers.

Conclusie: op basis van de eerste helft waren dit twee verloren punten,maar over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel de terechte uitslag. Volgende week reist de ploeg uit Oosterhesselen af naar Roswinkel om daar aan te treden tegen de plaatselijke Sc. Zij verloren hun wedstrijd tegen titelkandidaat KSC uit Schoonoord met 3-0 en zullen er dus op gebrand zijn om in dit duel de punten in eigen huis te houden. Vorig seizoen werd de uitwedstrijd nipt en onverdiend met 2-1 verloren en thuis was het VIOS die op het nippertje met 1-0 won. Aanvang wedstrijd 14.00 uur.