VIOS(O) kansloos in bekerduel tegen buurman Dalen

Deze fraaie nazomermiddag stond het bekerduel tegen naaste buur Dalen op het programma. De derdeklasser kende onder leiding van trainer Bert Doldersum een uitstekend seizoen en wist tot het laatst mee te doen om het kampioenschap. VIOS eindigde op een keurige vijfde plaats in de vijfde klasse en mistte de laatste periodetitel op een punt. Vooraf had de gehele selectie weer van de jaarlijkse brunch genoten die werd aangeboden door Bart en Lianne de Vies van lunchroom “de Lindeboom”.

Onder leiding van de heer Louwers uit Zwartemeer begon VIOS aan dit tweede bekerduel zonder vaste krachten Rick Kingma, Dion Westerhof, Job Westerhof(allen vakantie) en de geblesseerden Jeroen Schepers, David v/d Brug en Roy Kooijmans. Vooraf werd in de kleedkamer afgesproken dat er in ieder geval veel strijd geleverd moest worden en dat er nauwkeurig met de paar kansen die de ploeg zou krijgen moest worden omgesprongen. Onder het toeziend oog van ongeveer 150 toeschouwers floot scheidsrechter Louwers om twee uur voor de aftrap van deze wedstrijd. Vanaf het begin was duidelijk wat de intentie was van de ploeg van Doldersum, VIOS werd gelijk vast gezet en kwam nauwelijks van de eigen helft. Toch probeerde de ploeg van Johan Piening via de snelle Calvin Meijer en Guus Kok in de omschakeling gevaarlijk te worden en was zowaar de eerste hoekschop ,die overigens niets op leverde, voor de ploeg uit Oosterhesselen. Binnen twintig minuten had Dalen al een 0-2 voorsprong te pakken door steeds razendsnel om te schakelen en de kansen te benutten. Toch kwam VIOS terug in de wedstrijd toen Jesper Mug in de 25e minuut een hoekschop mocht nemen die door(what’s in the name) Jarno van Dalen geheel vrijstaand tegen de touwen werd gekopt.

Iedereen aan VIOS kant ging er eens goed voor zitten,maar vanaf de aftrap werd de bal diep gespeeld en de ver uit zijn doel gekomen Stefan Warmolts werd op snelheid geklopt en voor de aanvaller was het een koud kunstje om de bal in het verlaten doel te schieten waarbij overigens laatste man en aanvoerder Thijs Unij nog uit alle macht probeerde de bal te onderscheppen en hierbij nog een wondje overhield aan zijn pols toen hij bij zijn dappere poging tegen de touwen vloog. De eerste helft bleef het bij 1-3 en gingen beide ploegen hiermee rustten. Trainer Piening besloot om niet te gaan wisselen en drukte de ploeg nogmaals op het hart om alles te geven wat in hun vermogen lag.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. VIOS was de ploeg die tegen hield en Dalen probeerde met man en macht om de score verder uit te bouwen. Dankzij een uitblinkende doelman Warmolts bleef de schade beperkt totdat ook hij moest capituleren toen wederom een aanvaller vrij voor de keeper opdook en de 1-4 liet aantekenen. Hierop besloot Piening de moe gestreden middenvelder Jesper Mug te vervangen, door de weer op het oude nest, teruggekeerde Michael v/d Felz. Ook de man van de goal Jarno van Dalen werd naar de kant gehaald ten faveure van Thom Hilbrands. In de 80e en 85e minuut scoorde Dalen nog twee keer en tilde hiermee de score naar 1-6 wat de krachtsverhoudingen op het veld ook wel duidelijk weergaf. Piening bracht ook nog A junior Harold Zwaan binnen de lijnen voor de uitstekend spelende Guus Kok die zowel aanvallend als verdedigend zijn mannetje stond. VIOS kreeg nog 1 geweldige kans om te scoren toen Thom Hilbrands met een fantastische lob de ver uit zijn doel komende Daler doelman verschalkte,maar tot grote spijt van de VIOS aanhang werd de bal nog net op de doellijn door een terug sprintende verdediger weggewerkt. Het bleef hierdoor 1-6 en na exact 90 minuten floot de weer uitstekende leidende heer Louwers voor het einde van de wedstrijd.

Conclusie: Dit soort tegenstanders zijn nog een maatje te groot voor deze jonge selectie. Toch zit er volop perspectief in deze groep en als iedereen voor aanvang van de competitie terug is van vakantie en blessures kan het een mooi seizoen worden voor de rood – zwarte brigade uit Oosterhesselen. Volgende week zondag gaat de ploeg op bezoek bij vierdeklasser Bargeres dat net als VIOS beide wedstrijden in deze bekercompetitie heeft verloren. Aanvang 14.00 uur.