VIOS(O) lijdt onnodige nederlaag tegen Bargeres.

Bargeres
VIOS(O)

Deze zondag stond de laatste bekerwedstrijd voor VIOS op het programma. Na eerdere nederlagen tegen 4eklasser Schoonebeek en 3eklasser Dalen stond er voor de mannen uit Oosterhesselen de uitwedstrijd tegen het eveneens in de vierde klasse uitkomende  Bargeres uit Emmen op het programma. Bargeres had eveneens beide bekerwedstrijden verloren en hierdoor waren beide ploegen al uitgeschakeld voor de volgende ronde. Trainer Horlings ,de opvolger van Peter Timmer, en  trainer Piening moesten beide puzzelen om een representatief elftal binnen de lijnen te krijgen. Bij beide ploegen waren enkele vaste basiskrachten afwezig. VIOS mistte door blessures David v/d Brug,Roy Kooijmans en Jeroen Schepers,tevens ontbraken  de verdedigers Geert Sieders en Thijs Unij wegens werkzaamheden en genoot aanvoerder en topscorer van vorig seizoen Rick Kingma nog van een welverdiende vakantie. Hierdoor zaten de junioren Harold Zwaan en Toon Loof op de bank.

Onder prima weersomstandigheden floot Scheidsrechter Dennis van der Veen uit Ter-Apel om twee uur voor de aftrap. Bargeres liet vanaf het begin het initiatief aan VIOS dat alle gelegenheid kreeg om op te bouwen. Via gelegenheid libero Tristan Nijenbanning probeerde de ploeg uit Oosterhesselen via gevarieerd aanvalsspel tot kansen te komen. Deze kansen kwamen er ook en het was linkermiddenvelder Gijs Loof die in de 10e minuut Calvin Meijer de diepte instuurde maar de centrumspits kwam een teenlengte tekort om de bal voorbij de Bargeres doelman te plaatsen. Vijf minuten later was het wederom Loof die met zijn befaamde en beruchte verre ingooi opnieuw de rappe Meijer wist te bereiken maar de 18-jarige spits mikte de bal net over de deklat van het Bargeres doel. VIOS had de wedstrijd volledig onder controle totdat ineens de rechtermiddenvelder besloot om een bal vanaf dertig meter in de doelmond te plaatsen en tot verbijstering van iedereen verdween de bal achter de aan de grond genagelde keeper Stefan Warmolts in de kruising. Een op dat moment onverdiende voorsprong gezien het spelbeeld tot dan toe. Door deze goal was VIOS even van slag. Door slordig balverlies van Tristan Nijenbanning ,die de bal pardoes in de voeten van een Bargeres speler schoof, ontsnapte VIOS aan een grotere achterstand doordat de spits de bal langs de verkeerde kant van de paal schoof dit alles tot opluchting van Nijenbanning. In de 33e minuut had Calvin Meijer de 1-1 op zijn schoen toen hij  prima in het centrum werd vrij gespeeld,maar helaas verdween zijn schot rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Twee minuten later werd de wedstrijd min of meer beslist toen de centrale middenvelder van Bargeres zomaar vanaf eigen helft door mocht breken zonder dat vier spelers van VIOS hem ook maar een strobreed in de weg legden. Oog in oog met Warmolts scoorde hij beheerst in de verre hoek en tekende voor de 2-0 ruststand.

Piening wees er in de rust nog maar eens op dat er zuinig moest worden omgesprongen met het vele balbezit en dat er beter moest worden verdedigd en er ook wel wat vaker op het doel mag worden geschoten. Ook werd er nog maar eens aan gerefereerd dat de onderlinge coaching veel beter moet. Zonder te hebben gewisseld traden beide ploegen aan voor de tweede helft.

VIOS was vanaf de aftrap geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft. Overal kwamen de spelers uit Oosterhesselen een stap te laat en Bargeres had al na vier minuten in de tweede helft de score kunnen uitbouwen toen de snelle Jorrit Visser alleen voor doelman Warmolts verscheen waarbij de ervaren doelman als overwinnaar uit het duel kwam door de bal met een uiterste krachtsinspanning tot corner te verwerken. Met Warmolts is tevens de uitblinker aan VIOS zijde genoemd ,want met katachtige reflexen wist hij drie niet te missen kansen aan Bargeres zijde onschadelijk te maken. Piening besloot om Michael v.d Felz te brengen voor rechterspits Jarno v Dalen. Na een uur spelen was het linkerspits Guus Kok die met een fraaie voorzet Gijs Loof wist te vinden. De ijverige middenvelder zag zijn volley rakelings naast de kruising verdwijnen en dus bleef het bij 2-0. In de 65e minuut verving Harold Zwaan de moegestreden en licht geblesseerde Yoran Nijenbanning en niet veel later werd ook Toon loof nog speeltijd gegund toen hij de, donderdag vanuit Nieuw-Zeeland teruggekeerde Job Westerhof, mocht vervangen. Ook zijn broer Dion die voor stage tien weken in Nieuw-Zeeland was geweest was rijp voor een wissel maar op karakter wist de centraleverdediger het eindsignaal te halen. In de slotfase wist Visser met een voorzet van rechts het hoofd van good old Stiekema te vinden en hij was het, die op basis van de tweede helft, de verdiende eindstand naar 3-0 kopte. Ook invaller van der Felz kreeg nog een gele prent voorgeschoteld van de overigens prima fluitende scheids van der Veen toen ook hij iemand van achteren neerhaalde.

Conclusie: VIOS moet hopen dat de geblesseerde spelers snel weer terug zijn zodat er met een scherpe en gemotiveerde groep aan de competitie kan worden begonnen. Zondag begint de ploeg thuis in Oosterhesselen tegen Gasselternijveen aanvang 14.00. Na deze wedstrijd wordt er twee keer uit gespeeld tegen respectievelijk Sp.Roswinkel en degradant uit de vierde klasse KSC uit Schoonoord,waarna EEC uit Ees op bezoek komt,derhalve een alleszins makkelijk begin  van deze competitie voor de mannen van Johan Piening. De doelstelling is om het honderdjarig bestaan van de club op te luisteren met promotie naar de vierde klasse,maar hierbij zal wel iedereen binnen de selectie er van doordrongen moeten zijn dat er keihard gewerkt moet worden om dit resultaat te bereiken.