Nieuws

Gastvrouwen/gastheren gezocht

Op de ledenvergadering van 8 oktober zullen Jelmer en Egbert aftreden als secretaris en wedstrijdsecretaris, waarna er twee posities vacant blijven. De vereniging bloeit, we bestaan inmiddels meer dan 100 jaar, we komen uit in bijna alle categorieën (incl. dames) en zijn voor het eerst sinds jaren weer gepromoveerd naar de vierde klasse. Toch is het elke keer weer een opgave om het bestuur volledig gevuld te houden. Hierom willen wij de lasten van de bestuursleden wat gaan verlichten.

Momenteel is er op elke voetbaldag een bestuurslid aanwezig, wat veel tijd vergt van de bestuursleden (zeker met een kleiner bestuur). Vanaf de tweede seizoenshelft willen wij op zaterdagen (jeugdvoetbal) gastvrouwen en gastheren in gaan zetten om de taak van “bestuurslid van dienst” over te nemen. De gastvrouw/gastheer zal samen met de kantinedienst (volgens normaal kantinerooster) het jeugdvoetbal in goede banen leiden. Dit houdt in:

– Ontvangen van de “gasten” (tegenstanders).
– Indelen van de kleedkamers (schema wordt voorbereid door bestuur).
– Doorgeven van uitslagen (aan bestuur)
– Verzorgen van de kantineverkoop (samen met de kantinedienst).

Er zal wel altijd een bestuurslid beschikbaar zijn voor vragen en/of calamiteiten.

Het jeugdvoetbal begint op zaterdagen vaak om 9 uur en is meestal na de middag afgelopen. Wij hopen een grote groep gastvrouwen en gastheren te kunnen vormen zodat iedereen slechts een aantal zaterdagen per jaar aan de beurt is. Ik wil iedereen oproepen om zich aan te melden als gastvrouw/gastheer (je hoeft niet perse lid van VIOS(O) te zijn). Het is uiteraard volledig op vrijwillige basis, maar wij rekenen wel op jullie hulp.

Met deze lastenverlichting hopen wij ook nieuwe bestuursleden aan te kunnen trekken. De bestuursleden moeten er dan enkel nog bestuursdiensten draaien op de zondagmiddag (wedstrijden van VIOS(O)1) en 2x per jaar op een vrijdagavond voor de dames en 35+ (de wedstrijden van het 2e en derde worden gedaan door de bestuursleden die in dit team zitten). Hiermee hopen we dat de bestuursfunctie aantrekkelijker wordt.

Heb je interesse of vragen? Spreek dan een van de bestuursleden aan.

Het bestuur

Sponsoren