Nieuws

Huisregels VIOS (O)

Aanvulling Huisregels VIOS (O)

Het kabinet heeft maandagavond 28 september een aantal extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen zijn ingegaan op dinsdag 29 september 18:00u en gelden minimaal voor de komende drie weken. Voor ons betekent dit:

• Dat de kantine dicht is
• Dat er geen publiek meer is toegestaan bij wedstrijden en trainingen
o Uitzondering: bij uitwedstrijden van jeugdspelers vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder het verbod voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.
o Voor gast- verenigingen: bij VIOS(O) geldt een maximum van 5 extra begeleiders per team

Verder blijven de bestaande regels nog steeds van kracht!!!
Voor aanvullende vragen verwijzen we naar: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!!!

 Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen; Als je positief getest bent en/of als je een huisgenoot of een nauw contact bent van een bewezen COVID-19-patiënt blijf dan ook thuis.
 Spelers dienen zelf hun (gezondheids)risico te analyseren of zij zich op buiten en/of in de sportlocatie in groepen met anderen kunnen begeven. Raadpleeg desnoods je huisarts, de bedrijfsarts of je behandelend arts.
 Was je handen thuis voordat je naar het sportpark gaat en desinfecteer ze opnieuw bij in de ingang van het sportpark
 Tijdens het sporten dient waar mogelijk 1,5 meter afstand te worden gehouden, maar als dat een normale sportbeoefening in de weg staat mag de 1,5 meter afstand tijdelijk losgelaten worden.
 Voorafgaand, tijdens de rustmomenten en na afloop van de sportbeoefening dienen spelers van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers .
 Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten
 Geforceerd stemgebruik of zingen langs en in het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.
 draag een mondkapje wanneer personen buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en of bij uitwedstrijden.

Kleedkamers:
 De kleedkamers zijn open, maar kom bij voorkeur omgekleed naar het sportpark (kan zeker gelden voor de Jeugd).
 Maximaal 6 personen ouder dan 18 jaar per kleedkamer, maximaal 2 personen in de douche
 Maximaal 1 persoon ouder dan 18 jaar in ‘scheidsrechter/dames’ kleedkamer.
 Geen wedstrijdbesprekingen in de kleedkamers en blijf tijdens pauzes op het veld.
 Houd 1,5 meter afstand bij alle bewegingen.

Sponsoren