Wedstrijdverslagen

Buinerveen geen partij voor VIOS (O)

Buinerveen
1-6
VIOS (O)

zondag 25 maart 2018

Thuis

Christiaan Hebels

Uit

Guus Kok
Jeroen Schepers
Rick Kingma
Roy Kooijmans
Jeroen Schepers
Jesper Mug

Wedstrijdsponsor

BUINERVEEN – Na de eclatante 8-0 overwinning van afgelopen zondag tegen GKC moesten de mannen van trainer Piening vandaag aantreden tegen Buinerveen. De ploeg van trainer Ludie Hulshof was gebrand op een goed resultaat na de afstraffing van de week ervoor tegen Zandpol, waarvan de ploeg met 10-2 had verloren. Buinerveen had tot vandaag elf punten gehaald uit negen wedstrijden. VIOS staat inmiddels op de vierde plaats met 16 uit 10. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Scholte – Aalbers uit Valthermond.

VIOS moest aantreden zonder vaste waarde Dion Westerhof die de avond voor de wedstrijd aan zijn hoofd geblesseerd was geraakt en dus moest Piening noodgedwongen broer Job op zijn positie laten spelen. Die kweet zich overigens uitstekend van zijn taak. In de wedstrijd bespreking had Piening erop gehamerd om de duels te vermijden en via snel combinatiespel de tegenstander kapot te spelen. VIOS nam na de aftrap gelijk het initiatief en na zeven minuten kwam het op voorsprong toen een prima genomen hoekschop door Jeroen Schepers feilloos werd binnen gekopt door de kleinste man op het veld Guus Kok. De jonge middenvelder, uitblinker van vorige week, ontpopt zich steeds meer als middenvelder en duikt steeds vaker gevaarlijk op in de zestien van de tegenstander.

In de veertiende minuut kreeg de snelle Calvin Meijer op de rechterflank ter hoogte van de middenlijn de bal ingespeeld en met een werkelijk weergaloze actie, waarbij hij de bal met effect langs de ene kant van de tegenstander speelde en zelf langs de ander kant draaide snelde hij met de bal aan de voet richting achterlijn. Zijn voorzet werd door de inkomende Jeroen Schepers vanuit de draai volley binnen geschoten. Een magistraal doelpunt wat de 0-2 opleverde en de zo gewenste snelle voorsprong. Buinerveen was hierdoor binnen het kwartier de hoop in een goede afloop verloren en was ook niet instaat om VIOS pijn te doen in aanvallend opzicht. Rustig werd er vanuit de Hesseler defensie gebouwd aan verzorgde aanvallen en steeds konden de middenvelders aan het werk worden gezet om zodoende tot kansen te komen.

In de 28e minuut was het wederom Meijer die aan de rechterkant zijn  directe tegenstander zijn hielen liet zien en op de achterlijn nog een verdediger uitspeelde om daarna de geheelvrijstaande Rick Kingma te bedienen. Kingma bedacht zich geen moment en diens schot verdween via het hoofd van verdediger Ate de Vries over de verbouwereerde sluitpost Yorin Hoezen van Buinerveen en tekende zo voor de 0-3 tussenstand. Niet veel later kreeg Gijs Loof een onterechte gele kaart van de verder goed leidende scheids toen hij al struikelend in botsing kwam met een tegenstander. De eerste helft leverde verder weinig hoogtepunten op en dus gingen beide ploegen met een 0-3 tussenstand de rust in.

Piening gaf zijn ploeg een compliment voor het getoonde spel en wees erop dat er aan het doelsaldo gewerkt moest worden. Zonder wissels betraden beide ploegen het veld voor de tweede helft. Het eerste gevaar kwam van VIOS toen de technisch begaafde Kingma met een subtiel balletje de naar binnen gesneld Meijer een niet te missen kans bood, maar de jongeling faalde op drie meter afstand en schoot de bal huizenhoog over. Niet veel later ontstond aan de andere kant de grootste kans tot dan toe voor Buinerveen toen de mee opgekomen Michel Hebels de bal vanuit de korte hoek op de paal schoot. Piening besloot na een uur wedstrijd de met geel belastte Gijs Loof van het veld te halen en voor hem Roy Kooijmans te brengen.

Kooijmans nam de voorstopperpositie over van Job Westerhof die op zijn beurt de linksbackpositie overnam van Loof. In de 65e minuut  was het verdediger Benjamin Tjarks die met een terugspeelbal bijna zijn eigen doelman verraste, maar tot zijn opluchting de bal op de paal zag stuiten, waarbij het speeltuig door een medespeler weggewerkt kon worden voordat Schepers kon scoren. In de 75e minuut bracht Piening Jesper Mug binnen de lijnen voor de moegestreden Guus Kok. Niet viel later viel misschien wel het hoogtepunt van deze wedstrijd te noteren toen coach Piening de bal probeerde tegen te houden die over de zijlijn was verdwenen edoch plaatste hij zijn voet op de bal en viel daarbij met een mooie boog achterover wat tot veel hilariteit leidde bij de aanwezige toeschouwers.

De wedstrijd kabbelde naar het einde maar toch vielen er nog liefst vier goals te noteren. Eerst was het de ingevallen Kooijmans die uit een hoekschop net buiten de zestien met een beken schot de 0-4 aantekende. In de 85e minuut wist Buinerveen zowaar tegen te scoren toen de verder goed spelende Geert Sieders een black-out moet hebben gehad en hij de bal verkeerd terugspeelde op zijn doelman Warmolts en zo de ingevallen Cristaan Hebels een niet te missen kans bood op de ere treffer. VIOS kreeg in de tegenaanval ook een doelpunt cadeau toen de uit zijn doel gekomen Hoezen op de achterlijn de bal knullig verspeelde aan de doorjagende Schepers. Deze ontfutselde hem de bal en snelde richting goal om aldaar liggend op de doellijn de bal met het hoofd over de lijn te duwen en voor de 1-5 te tekenen.

Nog was de koek niet op want in de 90e minuut was het Kingma die op weg naar de goal net buiten de zestien werd neer gelegd. Kingma nam zelf plaats achter de bal en waar iedereen dacht dat hij zelf zou schieten plaatste hij de bal in de voeten van de naast de muur geheel vrijstaande Jesper Mug, die razendsnel schoot en zo mocht ook deze invaller zijn doelpunt mee pikken. Dit was tevens het laatste wapenfeit en floot scheids Scholte-Aalbers voor de laatste keer deze middag. Met een verdiende en geenszins geflatteerde 1-6 overwinning werden er drie punten aan het totaal toegevoegd.

Door deze overwinning en de nederlaag van Gasselternijveen tegen De Treffer stijgt de ploeg van Piening naar de derde plek op de ranglijst. Volgende week eerste paasdag wacht de lastige inhaalwedstrijd  tegen Sp. Roswinkel. Wil VIOS bovenin mee blijven doen dan zal er hoe dan ook gewonnen moeten worden. De komende vier wedstrijden zullen uitgaan maken of VIOS bij de eerste drie gaat eindigen dit seizoen. Na de uitwedstrijd van volgende week komt de week erop hetzelfde Roswinkel op bezoek, daarna speelt de rood-zwarte brigade uit tegen Gasselternijveen en als laatste in deze serie wedstrijden komt de verrassend presterende nummer twee De Treffer op bezoek.

Sponsoren