Wedstrijdverslagen

Collectief sterk VIOS wint van Gasselternijveen

Gasselternijveen
0-2
VIOS (O)

Thuis

Uit

Rick Kingma
Jeroen Schepers

Wedstrijdsponsor

GASSELTERNIJVEEN – Vandaag moesten de mannen uit Oosterhesselen aantreden tegen de directe concurrent voor de derde plek, Gasselternijveen. De ploeg van trainer/coach Geert Katoen kent een uitstekend seizoen en nam voor deze wedstrijd de vierde plek in met 24 punten uit twaalf wedstrijden. VIOS bezet de derde plek met een punt meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld dus kon men vooraf oprecht spreken van een zes punten duel. Het duel van vandaag stond onder leiding van de heer Entjes uit Assen. Vooraf werd er een minuut stilte in acht genomen voor mevrouw Bies een trouwe vrijwilligster van de club en moeder van keeper Rolf Bies die deze week na een lang ziekbed op 11 april jl. is overleden. Namens VIOS wensen wij de nabestaanden veel sterkte bij het verlies. Nadat pupil van de week Olivier Harten het goede voorbeeld had gegeven door de bal voorbij Roy Kooijmans te schieten werd er even na tweeën afgetrapt door VIOS.

In de beginfase zochten beide ploegen nog naar het juiste ritme. Na een paar minuten was het Johan Piening die Entjes er op moest wijzen dat keeper Bies in het zwart speelde wat voor verwarring zorgde aan VIOS zijde daar zij in het zwarte uittenue aantraden. Niet veel later was het Rick Kingma die zomaar de bal in de voeten van de grens van de tegenpartij speelde, omdat hij dacht een medespeler aan te spelen dus ook de grens werd voorzien van een geel hesje. Daar waar inval grensrechter van VIOS Wilco Eising al van was voorzien. Het was Gasselternijveen dat voor het eerste gevaar zorgde toen het in de 10e minuut een vrije trap mocht nemen op achttien meter van het doel. Omdat Stefan Warmolts, de vaste doelman van VIOS, verstek moest laten gaan werd Roy Kooijmans bereid gevonden om plaats te nemen onder de lat. Hij was het die de goed ingeschoten vrije bal nog net uit de kruising kon plukken en daarmee een vroege achterstand voorkwam. Hiermee was het kruit wat Gasselternijveen betreft eigenlijk al verschoten en zou het tot de 90e minuut duren eer het weer een keer gevaarlijk opdook voor het doel van Kooijmans.

In de tussenliggende tijd was het één en al VIOS wat de klok sloeg. Over het veld werden de duels stevig aangegaan en gewonnen wat veel balbezit opleverde en de nodige kansen. De eerste goal van VIOS ontstond door een vrije trap van Dion Westerhof die de bal in de zestien pompte waar Jeroen Schepers keurig de bal binnen kopte doch grensrechter Maurice Heikens vlagde voor buitenspel en nadat scheids Entjes de assistent had bezocht keurde hij, de in vele ogen, geldige goal alsnog af.VIOS liet het er na deze tegenvaller niet bij zitten en in de 25e minuut kwam het bijna alsnog op voorsprong maar opnieuw Schepers kwam een teenlengte tekort om de scherpe vrije trap van aanvoerder Rick Kingma te verzilveren en dus bleef de brilstand op scorebord staan. De blonde spits werkte zich een slag in de rondte en ook de andere aanvallers hielpen bij het verstoren van de opbouw en dit leverde veelal balbezit op de helft van de tegenstander op. In de 28e minuut was het de naar links uitgeweken Calvin Meijer die vrij voor doelman Bies de bal met links inschoot maar tot ontzetting van iedereen aan VIOS zijde verdween de bal rakelings langs de verre paal. Twee minuten later kwam VIOS dan toch op de dik verdiende voorsprong toen Jesper Mug een duel op het middenveld won en direct de naar de rechterflank uitgeweken topscorer Kingma bediende die met een strakke schuiver in de verre hoek doelman Bies volkomen kansloos liet.

In de 31e minuut werd scheids Entjes getroffen door een zweepslag waarop hij het duel moest staken. Na overleg met beide partijen werd besloten dat een aanwezige scheidsrechter van de thuisclub, de heer Dirk Geert van Herk, het duel af zou maken en na een pauze van een kwartier werd het duel hervat met een ingooi voor VIOS en het moet gezegd deze man floot een puike wedstrijd. In de 34e minuut was het David van den Brug die met een uitstekende pass in de diepte Jeroen Schepers vrij voor doelman Bies zette, deze kon de inzet van Schepers in eerste instantie nog keren, maar was kansloos in de rebound zodat er een comfortabele en verdiende 0-2 op het scorebord verscheen. In de blessuretijd had Kingma de 0-3 bijna op zijn schoen, maar de voorzet van Calvin Meijer was net te scherp om deze kans tot doelpunt te promoveren, zodat het bij een verdiende 0-2 ruststand bleef. In de rust gaf Piening aan om de druk er vol op te houden en gaf zijn ploeg een compliment voor het sterke collectief en prima veldspel in de eerste helft.

Zonder wissels begon VIOS aan de tweede helft en ook nu was het de ditmaal geheel in het zwart gestoken Lindeboom brigade die het spel bepaalde. In de 70e minuut kwam misschien wel de mooiste aanval tot stand toen de kleine Guus Kok op links in de diepte werd weggestuurd en zijn voorzet bij de tweede paal door Meijer direct op de slof werd genomen maar tot ieders afgrijzen aan VIOS kant en opluchting aan Gasselternijveen kant spatte de bal op de paal uiteen. Piening besloot, mede door het feit dat Gasselternijveen achterin één op één ging spelen, en wisselde tussen de 70e en 75e minuut drie keer.

Eerst bracht hij Jarno van Dalen voor de moegestreden centrale middenvelder Jesper Mug en niet veel later mocht ook spits Jeroen Schepers die keihard werkte en bij de meeste gevaarlijke momenten betrokken was het veld verlaten voor Job Westerhof en ook Thom Hilbrands mocht zijn opwachting maken voor Calvin Meijer, die met een gekneusde teen aan de wedstrijd was begonnen maar deze belangrijke wedstrijd voor geen goud wilde missen. In de 80e minuut werden zowel Dion Westerhof alsook David van den Brug op de bon geslingerd door van Herk, wat te billijken was gezien de aard van de overtredingen.

Invaller Job Westerhof had de 0-3 op zijn schoen toen hij  vanaf zeven meter de bal uit een klutssituatie voor zijn voeten kreeg maar in plaats van de bal in de hoek te schieten schoot hij recht op doelman Bies, waarbij de verdediging van Gasselternijveen voor opruiming kon zorgen. In de slotfase kregen beide ploegen nog een kans op een goal. Eerst was het Guus Kok die met een lob van dertig meter de ver voor zijn doel staande Bies probeerde te verrassen maar zijn inzet miste precisie en verdween naast het doel. In de laatste minuut brak Polloshka aan de linkerkant uit. De topscorer van Gasselternijveen vond de uit zijn goal gekomen Kooijmans op zijn weg die hem de bal keurig van de voeten plukte en daarmee de aansluitingstreffer voorkwam. Dit was de laatste kans van de wedstrijd en na 93 minuten vond de heer van Herk het welletjes en kon VIOS de vijfde zege op rij bijschrijven.

Conclusie Trainer Geert Katoen was na afloop duidelijk in zijn commentaar. Er was volgens hem maar één ploeg die aanspraak mocht maken op de overwinning en dat was VIOS. Met name Dion Westerhof werd door hem geroemd om zijn fysiek sterk optreden. Trainer Piening van VIOS roemde vooral het team dat als een hecht collectief heeft gespeeld en overal op het veld de baas was. Volgende week wacht opnieuw een topper als het op de tweede plaats staande de Treffer op bezoek komt. De uitwedstrijd werd ongelukkig en onnodig met 2-1 verloren en dus heeft de ploeg uit Oosterhesselen iets recht te zetten. Aanvang van dit duel 14.00 uur.

Sponsoren