Wedstrijdverslagen

Grootste overwinning voor VIOS (O) 1 onder leiding van trainer/coach Johan Piening

VIOS (O)
10-0
JVV

donderdag 10 mei 2018

Thuis

Thom Hilbrands
Rick Kingma
Calvin Meijer
Guus Kok
David van den Brug
Dion Westerhof
Thijs Unij
Guus Kok
Gijs Loof
Gijs Loof

Uit

Wedstrijdsponsor

OOSTERHESSELEN – Deze Hemelvaartsdag moest er ingehaald worden tegen laagvlieger JVV uit Jipsingboertange. De ploeg van coach Johan Schoenmaker had tot nu toe 8 punten behaald uit 18 gespeelde wedstrijden, waar VIOS inmiddels 35 punten uit 18 gespeelde wedstrijden bijeen had gesprokkeld. Vooraf dus een duidelijk verschil in punten, wat vandaag ook in de kwaliteit tot uitdrukking kwam. Piening begon met de ”vier J’s” op de bank, wat inhield dat Jarno van Dalen, Job Westerhof, Jesper Mug en de licht geblesseerde spits Jeroen Schepers allen in de dug-out plaats mochten nemen. De trainer van VIOS besloot om met een 3-4-3 systeem de tegenstander vanaf het begin onder druk te zetten en ze geen enkele kans te geven om rustig op te bouwen.

Eerste helft
Nadat scheidstrechter Bos uit Muntendam voor de eerste keer had gefloten begon het één richtingsverkeer op het doel van JVV. Al in de derde minuut moest de doelman van JVV de bal uit het net halen. Het was linksback Gijs Loof die met een verre ingooi de mee opgerukte voorstopper Dion Westerhof bereikte. Westerhof verlengde de bal tegen de onderkant lat maar de terugspringende bal werd alsnog door de attente Thom Hilbrands binnengeschoten. Deze snelle voorsprong gaf de ploeg vleugels. In de 12e minuut was het topscorer en aanvoerder Rick Kingma, die razendsnel vanuit de draai de 2-0 tegen de touwen schoot en hiermee VIOS al snel een comfortabele uitgangspositie verschafte. In de 19e minuut was één van de uitblinkers aan VIOS’ zijde Gijs Loof dicht bij de 3-0 toen zijn kopbal uit een kort genomen hoekschop rakelings langs de verkeerde kant van de paal verdween. Toch kwam de 3-0 er niet veel later. Het was Calvin Meijer die op snelheid drie verdedigers passeerde alsof ze er niet stonden en met de buitenkant van zijn rechtervoet wist te scoren.

Ook de kleine blonde middenvelder van VIOS Guus Kok wist weer te scoren en tekende op slag van rust voor de 4-0 door een hoekschop van Rick Kingma geheel vrijstaand binnen te koppen. Dit betekende voor de jongeling zijn zevende goal van het seizoen. Met deze stand werden de kleedkamers opgezocht. In de rust was iedereen het erover eens dat een monsterscore erin zou zitten, maar dat er dan wel geconcentreerd en met een hoge balsnelheid gespeeld moest worden. Piening wees erop dat het vooral belangrijk is om snel van flank te wisselen zodat de tegenstander de ontstane ruimtes niet meer dicht kan lopen.

De tweede helft
Zonder wissels werd de tweede helft aangevangen en ook nu was het VIOS dat het spel dicteerde. Het was David van den Brug die in de 48e minuut in de diepte werd vrij gespeeld en zijn inzet met zijn zwakke linker hobbelde langs de aan de grond genagelde keeper van JVV en betekende de 5-0 voor de Hesseler equipe. Nog was de koek niet op, want in de 56e minuut was het Dion Westerhof die door Gijs Loof werd vrijgespeeld en vanaf twintig meter de bal beheerst in de linker beneden hoek binnenschoot. Westerhof had voor deze goal al een paar kansen gemist en was duidelijk opgelucht dat het was gelukt om te scoren. Dit betekende de 6-0 en de ploeg was duidelijk getergd om de dubbele cijfers te halen. In de 58e minuut was het de dit keer op het middenveld geposteerde Thijs Unij die mocht scoren.

Het was wederom een verre ingooi van Gijs Loof die aan de basis stond van deze goal. Hij bereikte met zijn ingooi over veertig meter Rick Kingma, die met een teruggelegde bal Unij deze kans bood en zonder na te denken joeg hij de bal tegen de touwen. Na deze goal haalde Piening Thom Hilbrands en Thijs Unij naar de kant en mochten Jesper Mug en Jarno van Dalen hun opwachting maken. In de 68e minuut was het de koud ingevallen Mug die Kingma een niet te missen kans bood, doch hij mistte jammerlijk oog in oog met de JVV keeper.

In de 70e minuut kwam het hoogtepunt van deze wedstrijd. Weer was het Loof die ditmaal met een pass van links naar rechts het hoofd vond van de net ingevallen van Dalen. Hij kopte de bal perfect terug en Guus Kok bedacht zich niet en nam de bal van ongeveer 16 meter ineens op de pantoffel en als een granaat sloeg de bal in de verste kruising tegen de touwen. Een werkelijk schitterende goal, die door alle toeschouwers met luid applaus werd beloond. Een paar minuten later mocht ook Job Westerhof als vervanger van dezelfde Guus Kok het veld betreden. Kok verliet onder een terecht applaus het veld. De jongeling heeft dit seizoen enorme stappen gemaakt en is inmiddels een vaste waarde voor de ploeg uit Oosterhesselen.

In de slotfase zorgden de gebroeders Westerhof nog voor een hilarisch moment, toen Dion dacht verwoestend uit te halen was het broer Job die daar een stokje voor stak door hinderlijk in de weg te lopen zodat deze kans aan Dion’s neus voorbij ging.

In de slotfase kwam de ”man off the match” deze middag Gijs Loof nog twee keer positief in beeld. In de 81e minuut was het Calvin Meijer die zijn moegestreden tegenstander uitspeelde en de naar binnen getrokken Gijs loof vond, die met een ferme kopbal voor de 9-0 tekende. Nog geen twee minuten later was het Dion Westerhof die zijn inzet gekeerd zag worden door de JVV goalie, maar was het opnieuw Gijs Loof die voor zijn tweede en VIOS’s tiende tekende deze wedstrijd. Loof had in de 87e minuut alsnog een hattrick kunnen maken toen hij een rebound met het hoofd rakelings langs de verste paal kopte.

Het was Rick Kingma, die in eerste instantie oog in oog recht op de doelman schoot. In dit soort situaties is de begaafde technicus meestal dodelijk doeltreffend, maar de aanvoerder wil graag all time topscorer van VIOS worden, maar heeft hiervoor nog vier doelpunten nodig om zijn broer Michel te evenaren. Hij krijgt als alles goed gaat, hier nog vier wedstrijden de kans voor om dit voor elkaar te boksen. De uitstekend fluitende heer Bos floot de wedstrijd na exact 90 minuten af en maakte zo een einde aan de lange lijdensweg van JVV.

Conclusie
VIOS heeft in een prima gespeelde wedstrijd laten zien dat het eindelijk staat waar het thuis hoort. Door de uitslagen op de andere velden, klom de ploeg uit Oosterhesselen van de vierde naar de tweede plek en dat is een plaats die recht geeft op de nacompetitie. Hiervoor moeten er nog drie finales gespeeld worden te beginnen zondag uit naar SVBC in Barger – Compascuum. Aanvang 14.00 uur. Die week erop komt Zandpol op bezoek en de laatste reguliere competitiewedstrijd zal er een bezoek worden gebracht aan de tegenstander van vandaag, JVV. VIOS wil graag het eeuwfeest opluisteren met een promotie en ook trainer/coach Johan Piening wil niets liever dan afscheid nemen van een ploeg, die hij vijf jaar onder zijn hoede heeft gehad met een verdiende vierdeklasseschap. Selectie en technische staf hopen in de laatste drie wedstrijden op veel ondersteuning en aanmoedigingen van hun supporters, wat deze jonge ploeg ook heeft verdiend!

Sponsoren