Wedstrijdverslagen

Onverdiende nederlaag VIOS tegen koploper KSC

VIOS (O)
2-4
KSC

zondag 18 februari 2018

Thuis

Rick Kingma
Rick Kingma

Uit

Sander Schuiling
Jurgen Huizing
Gert - Jan Ensing
Sander Schuiling

Wedstrijdsponsor

OOSTERHESSELEN – Na een winterse periode kon er eindelijk weer eens gevoetbald worden om de drie punten. Vandaag kwam de ongeslagen koploper KSC op bezoek in Oosterhesselen. Het uitduel leverde een spannende en gelijkopgaande wedstrijd op waarin KSC uiteindelijk na 90 enerverende minuten de wedstrijd met 2-0 won. Vandaag kon scheidend trainer/coach Johan Piening over een vrijwel fitte selectie beschikken. De door werkzaamheden/opleiding gestopte Michael van der Felz en de geblesseerde Yoran Nijenbanning ontbraken in de selectie van Piening.

Hierdoor namen vijf spelers plaats op de bank wat de coach meer mogelijkheden bood in zijn wisselbeleid. De wegens ziekte afwezige assistent scheidsrechter Jan Roelof Nijenbanning werd op vakkundige wijze vervangen door Jan Rademaker. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Blom uit Emmen. Binnen een paar minuten na de aftrap ontstond er al tumult toen de aanhang van de geel-zwarten uit Schoonoord om een strafschop schreeuwde toen bij een duel tussen voorstopper Dion Westerhof en de spits van KSC geduwd zou zijn, maar scheidsrechter Blom liet terecht doorspelen. Hiermee was gelijk de toon gezet want in het vervolg van dit duel werd er door beide ploegen op scherpst van de snede voor elke bal gestreden, waarbij de linkermiddenvelder van KSC na een tackle met twee benen op Jesper Mug van geluk mocht spreken dat de leidsman deze overtreding niet met een kaart bestrafte.

KSC moest toezien hoe VIOS het initiatief naar zich toe trok. In de 12e minuut was het Gijs Loof die met één van zijn befaamde verre inworpen het hoofd vond van Jeroen Schepers die de bal met hoofd verlengde op aanvoerder Rick Kingma. Diens inzet bij de eerste paal kon nog net ten kostte van een hoekschop gepareerd worden door de goalie van KSC. VIOS had het meeste balbezit en KSC probeerde via snelle counters doelman Stefan Warmolts in moeilijkheden te brengen. In de 32e minuut werd de wedstrijd opengebroken toen aan de rechterkant goed doorzetten van Jeroen Schepers balbezit opleverde waarna hij de bal met een strakke voorzet, de topscorer van VIOS van het vorig seizoen, Rick Kingma vond. Diens inzet was de keeper van KSC te machtig en was er de op dat moment verdiende voorsprong voor de Lindeboom brigade. Dit was een geweldige opsteker maar binnen zeven minuten werd het spelbeeld volledig op zijn kop gezet. Eerst was er slordig balverlies in het linker verdedigingsblok waarop de voorzet vanaf de rechterkant met een volley door de spits van KSC feilloos langs de kansloze Warmolts werd geschoten. Nog geen twee minuten later lag de 1-2 achter Warmolts toen er opnieuw, deze keer op het middenveld, onnodig balverlies werd geleden en zonder dat de linkermiddenvelder van KSC ook maar een strobreed in de weg werd gelegd kon hij met een bekeken schot de doelman van VIOS passeren.

Dit zette het spelbeeld volledig op zijn kop en nu konden de ”Hesselers” weer opnieuw beginnen. Toch lukte het de ploeg om voor de rust de gelijkmaker te produceren. Het was Jesper Mug die in de 42e minuut met een fraaie pass Jarno van Dalen aan het werk zette en diens kaats op de vrijstaande Kingma werd door laatst genoemde op schitterende wijze gepromoveerd tot 2-2. Nog was de koek niet op want met een pass van Gijs Loof over de breedte van het veld vond hij de mee op gekomen rechtsback Thom Hilbrands, die met een voorzet op de geheel vrijstaande uitblinker in deze eerste helft, Kingma een vrije kopkans bood maar diens inzet bij de tweede paal verdween tot ontzetting van het thuispubliek over de deklat. Dit had de 3-2 moeten zijn, maar helaas ging men vanuit VIOS oogpunt met een 2-2 stand de kleedkamer in.

Piening wisselde in de rust Jesper Mug voor Thijs Unij. De libero van de ploeg die al in de derde competitiewedstrijd geblesseerd was geraakt mocht zo weer zijn eerste minuten in de hoofdmacht maken. Unij ging op de rechtsmidden positie spelen om zodoende meer fysiek en diepgang aan die kant te krijgen en mede de angel er daar uit te halen bij KSC.

De tweede helft begon rommelig en beide ploegen leden veelvuldig balverlies. Toch was de eerste kans voor KSC toen de in de rust ingevallen centralemiddenvelder een vrije schop net buiten de zestien mocht nemen, doch zijn inzet verdween rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later kreeg VIOS de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Het was de ijverige Jarno van Dalen die prima de buitenspelval omzeilde, maar oog in oog met de keeper ontbrak het de centralemiddenvelder aan kracht en precisie. Vanaf dat moment ging ook scheidsrechter Blom een duit in het zakje doen, toen hij binnen 10 minuten vier gele kaarten uitdeelde, waarbij bij sommige kaarten een vraagteken gezet kon worden. Piening besloot de licht geblesseerde spits Schepers te vervangen voor Calvin Meijer die op rechterkant ging spelen, hierdoor verhuisde Kingma naar de spitspositie. Meijer stond koud in het veld en ook hij kreeg geel nota bene voor een schouderduw. De heer Blom was het blijkbaar even kwijt want in de 83e minuut gaf hij een strafschop bij een struikelpartij tussen een aanvaller van KSC en een verdediger van VIOS, dit alles na veel geschreeuw vanaf de kant door het KSC publiek, want hij liet eerst doorspelen om daarna toch maar naar de stip te wijzen.

De strafschop werd feilloos door het midden binnen geschoten en zodoende kwam KSC weer op voorsprong. Dit was het sein voor Piening om libero Roy Kooijmans, die overigens een prima wedstrijd speelde, naar de kant te halen en aanvaller Guus Kok in te brengen. VIOS ging nu met vier spitsen spelen om zodoende in de slotfase nog de gelijkmaker te kunnen maken om zo alsnog een verdiend punt aan deze wedstrijd over te houden. Maar wat de ploeg ook probeerde, de bal wilde er maar niet in en in de 92e minuut gooide de spits van KSC de wedstrijd definitief in het slot toen hij eerst Westerhof omver duwde om daarna de 2-4 tegen de touwen te jagen. Al met al een teleurstellend einde voor VIOS waar het gezien het spelbeeld een gelijkspel zeker had verdiend.

Conclusie: iedereen, ook de leiding van KSC was het erover eens dat een puntendeling meer dan terecht zou zijn geweest. Beide ploegen hebben gestreden voor wat ze waard waren en het verschil in de stand op de ranglijst was vandaag op het veld niet zichtbaar. Uitblinkers vandaag aan VIOS’ zijde waren Thom Hilbrands, Jarno van Dalen en Rick Kingma. Volgende week speelt VIOS wederom thuis, dan tegen het laaggeplaatste JVV.

Sponsoren