Wedstrijdverslagen

VIOS lijdt onnodig puntverlies tegen EEC

EEC
2-2
VIOS (O)

Thuis

Remco Huizing
Remco Huizing

Uit

Thijs Unij
Rick Kingma

Wedstrijdsponsor

EES – Op deze regenachtige zondagmiddag moest er aangetreden worden in Ees tegen EEC. De thuiswedstrijd ging ondanks een gigantisch veldoverwicht met 0-3 verloren en dus was VIOS er op gebrand om revanche te nemen op de ploeg van trainer/speler Harjo van de Valle. Omdat er donderdag teleurstellend werd verloren van Zandpol was het zaak voor VIOS om de drie punten mee naar Oosterhesselen te nemen om zodoende zicht te houden op de eventuele nacompetitie. Nadat scheidsrechter Spieard uit Oude Pekela voor de eerste en zeker niet voor de laatste keer had gefloten was het VIOS dat gelijk het initiatief naar zich toe trok.

Zonder tot grote kansen te komen had de ploeg van Johan Piening het meeste balbezit en mocht het van EEC naar hartenlust aanvallen. Na ruim een kwartier was het Calvin Meijer die van de rechterkant met een puike voorzet het hoofd vond van Jesper Mug, maar diens kopbal verdween rakelings langs de verkeerde kant van de paal. VIOS bleef het doel bestoken van keeper Jesper Lubbers die ook deze middag weer een bijna niet te nemen hindernis bleek te zijn. In de 34e minuut was het spits Jeroen Schepers die de kwaliteiten van Lubbers testte door uit de draai binnen te schieten, maar de doelman kon nog net met een hand de bal tot hoekschop verwerken. Uit deze hoekschop was het, aanvoerder en topscorer van de rood zwarte brigade Rick Kingma, die met een prima inzet opnieuw Lubbers de bal met de vingertoppen tot hoekschop zag verwerken. VIOS kwam zelf nauwelijks in de problemen mede omdat Geert Sieders de topscorer aan EEC kant, Mark Wanders, de gehele wedstrijd in de tang had.

In de gehele eerste helft hoefde keeper Stefan Warmolts maar één keer handelend op te treden toen hij een goed ingeschoten bal tot hoekschop verwerkte. Op slag van rust kwam er dan toch nog de verdiende voorsprong toen Rick Kingma de mee opgekomen libero Thijs Unij vond. Unij scoorde met een fantastische snoekduik en liet keeper Lubbers aan de grondgenageld staan.

Nog was na deze 0-1 de koek niet op want ruim in blessuretijd van deze eerste helft was het Mug die met een uitgekiende steekbal Guus Kok vrij voor de EEC doelman zette maar zijn inzet verdween helaas in het zijnet. Het bleef dus bij  0-1 waar een 0-3 tussenstand niet geflatteerd zou zijn  geweest. In de pauze werd er op gewezen dat er op de zelfde voet verder gespeeld diende te worden als in de eerste helft en zonder wissels gingen beide ploegen weer het veld op.

Na de thee

Zonder veel hoogtepunten werd het eerste kwartier van deze tweede helft afgewerkt. Het was VIOS dat de wedstrijd controleerde en EEC was niet bij machte om ook maar een bres in de hechte defensie van de “Hesselers”te slaan. Toch was er één man die alle aandacht opeiste deze middag en dat was de man in het zwart. Hoe deze man er telkens in slaagde om het bloed onder de nagels van spelers en supporters te halen, blijft voor mij een grote vraag. Feit is wel dat er onder leiding van deze man al heel wat wedstrijden zijn gestaakt en gezien zijn manier van fluiten begrijpt iedereen waarom. In de 60e minuut vond hij het nodig om Dion Westerhof een gele kaart te geven toen hij met een keurige tackle de bal onderschepte. Zelfs na afloop was ook EEC van mening dat dit een overbodige kaart was.

Na een uur spelen wist VIOS de score uit te breiden. Het was Rick Kingma die vanaf een meter of 30 recht voor de goal een vrije trap mocht nemen. Waar iedereen verwachtte dat hij de bal in de doelmond zou gooien, poeierde hij de bal met links langs de aan de grond genagelde Lubbers snoeihard in de kruising. Een werkelijk wonderschoon doelpunt en een zo leek het bevrijdende en verdiende 0-2 voorsprong. Piening besloot hierop Roy Kooijmans in het veld te brengen voor Job Westerhof en achteraf gezien was dit geen gelukkige wissel. Kooijmans werd belast met de bewaking van Remco Huizing en moest met zijn krachtige pass ervoor zorgen dat hij de voorwaartsen kon bedienen om zodoende onder de toenemende druk uit te kunnen voetballen.

In de 70e minuut was het de ingevallen Kooijmans die zijn directe tegenstander de kans gaf om de aansluitingstreffer te scoren. Bijna op de achterlijn werd er niet kordaat ingegrepen en wist Remco Huizing doelman Warmolts in de korte hoek te verrassen. In de 76e minuut was het Jesper Mug die de wedstrijd definitief kon beslissen toen hij via een schitterende combinatie tussen Meijer en Schepers door het hart van de verdediging vrij werd gezet voor Lubbers. Mug schrok blijkbaar van deze enorme kans want op zes meter voor het doel schoot hij de bal in de handen van de EEC doelman in plaats van de bal keurig in de hoek te schieten. Piening besloot om voor Mug Jarno van Dalen nog in de ploeg te brengen.

Drie minuten voor tijd wist EEC toch nog langzij te komen. Een onterecht gegeven vrije trap werd door van der Valle, die de bal ook rustig 10 meter vooruit mocht leggen van deze ongelooflijk slechte scheidsrechter, in de doelmond gepompt en zonder dat er ook maar werd ingegrepen was het wederom Huizing die wist te profiteren van de weifelende verdediging van VIOS. Terecht of onterecht, de wedstrijd werd hiermee volledig op zijn kop gezet. In de blessuretijd had het zelfs nog 3-2 kunnen worden voor de thuisploeg toen wederom Huizing alle ruimte kreeg om te scoren maar half struikelend schoot hij de bal naast. Na 98 minuten werd er afgefloten en droop VIOS teleurgesteld af richting kleedkamer in de wetenschap dat het onnodige twee punten had verspeeld.

Conclusie: na afloop ging het maar over één ding en dat was de scheidsrechter deze middag, die de wedstrijd totaal niet aan voelde en ieder duel affloot, meestal in het nadeel van de ploeg uit Oosterhesselen. Toch moet de ploeg ook naar zichzelf kijken. Als je de kansen voorin niet afmaakt en in de slotfase op slordige wijze de voorsprong weggeeft moet men de hand in eigen boezem steken. Zondag speelt de Lindeboom brigade thuis tegen Buinerveen en Hemelvaartsdag komt laagvlieger JVV op bezoek. Beide wedstrijden starten om 14.00 uur.

Sponsoren