Wedstrijdverslagen

VIOS opnieuw te sterk voor Sp. Roswinkel

VIOS (O)
5-2
Sc. Roswinkel

Thuis

Jesper Mug
Jesper Mug
Guus Kok
Calvin Meijer
Calvin Meijer

Uit

Roy van der Sluis
Roy van der Sluis

Wedstrijdsponsor

OOSTERHESSELEN – Na de ingehaalde uitwedstrijd van vorige week stond nu de reguliere thuiswedstrijd tegen Sp. Roswinkel op het programma. Zonder de geblesseerden Jarno van Dalen en Roy Kooijmans en de s’ morgens wegens ziekte afgemelde David van den Brug was trainer/coach Johan Piening genoodzaakt om twee JO – 19 junioren op te roepen. Harold Zwaan en Toon Loof waren beschikbaar en namen samen met de licht geblesseerde Jeroen Schepers naast Piening plaats op de bank.

Ook grensrechter Jan Roelof Nijenbanning moest wegens familieverplichtingen verstek laten gaan en hij werd vakkundig vervangen door de jarige Ron Geuze die tijdens de warming up nog even door de gehele selectie werd toegezongen. Pupil van de week Matias Lubbers mocht de aftrap verrichten en met de bal richting doelman Prins opstomen, maar helaas ging zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal.

Scheidsrechter Louwers uit Zwartemeer had vandaag de leiding en bij een aangename temperatuur blies hij even na tweeën voor de eerste keer op zijn fluit. VIOS liet er vanaf het begin geen gras over groeien en met flitsende aanvallen werd het doel van doelman Prins onder vuur genomen. In de 2e minuut was het Calvin Meijer die zijn directe tegenstander zijn hielen liet zijn, wat overigens niet de laatste keer zou zijn deze middag, en zijn voorzet werd op twee meter bij de eerste paal net gemist door centrale middenvelder Jesper Mug. In de vijfde minuut was het vanaf de linkerkant Guus Kok die ervandoor stoof en zijn prachtige voorzet belandde, op de ditmaal in de spits spelende, Rick Kingma. Zijn kopbal was goed, maar de redding van keeper Prins mocht er ook zijn. Zo bleef het 0-0 waar het evengoed binnen vijf minuten al 2-0 had kunnen staan. VIOS gaf Roswinkel niet de gelegenheid om in de wedstrijd te komen en in de 7e minuut viel dan ook de terechte openingstreffer voor VIOS.

Uit een hoekschop van Kingma was het doelman Prins die de bal recht omhoog stompte en was het Jesper Mug die achterover koppend wist te scoren. VIOS bleef ook hierna voetballend beter en Roswinkel kon zich alleen maar ontworstelen aan de druk door de bal lukraak naar voren te schieten. Trainer Cor Lubach wond zich zichtbaar op over zijn eigen ploeg, omdat ze niet bij machte waren om de bal drie maal achter elkaar naar de goede kleur te spelen.

Piening daarentegen kon ontspannend op de bank de zitten, want hij zag dat zijn ploeg heer en meester was op het veld. De ene naar de andere aanval rolde richting Roswinkeler doel en het was dat het vizier nog niet op scherp stond of dat er buitenspel werd gelopen, anders was het binnen het kwartier 5-0 geweest. De terechte 2-0 kwam er in de 20e minuut. Het was Gijs Loof, die ter hoogte van het strafschopgebied mocht ingooien. Ik durf bij deze te beweren dat er bijna geen speler op de noordelijke velden rondloopt die zo ver in kan gooien als hij. Met gemak gooit hij de bal in het vijf meter gebied als ware het hoekschoppen. Ook bij deze ingooi had doelman Prins de nodige moeite en raakte de bal evenals bij de 1-0 totaal verkeerd en wederom was het Mug die op de goede plek stond en zo dus voor de 2-0 zorgde.

Wie dacht dat VIOS een tandje terug zou schakelen had het mis want met prima combinatievoetbal werd Roswinkel van het kastje naar de muur gestuurd. De 3-0 kon dan ook niet uitblijven. Het was Guus Kok die handig de buitenspelval ontweek, waarbij de wel buitenspelstaande Kingma verstandig van de bal af bleef, en Kok alleen voor Prins geen fout maakte en hiermee de ruststand bepaalde op 3-0. In de rust was er een euforiestemming in de kleedkamer, maar Piening probeerde dit te temperen door op te merken dat er nog 45 minuten te spelen waren en de wedstrijd dus nog niet gespeeld. De tweede helft was amper een minuut oud of Roswinkel gaf het eerste signaal af. Bij een hoekschop van hun kon een inzet ternauwernood van de doellijn gehaald worden en in de counter was het de rappe Meijer die oog in oog met Prins jammerlijk faalde. Roswinkel speelde verder van de goal af en probeerde nu in een vroeg stadium de opbouw van VIOS te verstoren.

Met opportunisme werden de ballen in de doelmond voor Stefan Warmolts gegooid, waarbij soms hachelijke momenten ontstonden maar de defensie onder leiding van Thijs Unij wist met kunst en vliegwerk het eerste kwartier na rust de nul te houden. In de 60e minuut wist VIOS zich in een counter te ontworstelen aan de druk en was het wederom Mug die met een pass op Meijer aan de basis stond van een treffer. Meijer sneed prima naar binnen en met buitenkant rechts wist hij doelman Prins te passeren en zo voor de 4-0 te tekenen. Nog geen twee minuten later lag de bal voor de eerste keer aan de andere kant tegen de touwen. Een indraaiende corner kon door Thom Hilbrands niet meer uit de doelmond gekopt worden en via zijn hoofd verdween de bal ongelukkig over de doellijn.

Deze treffer was verdiend, omdat Roswinkel deed wat het in de eerste helft naliet namelijk mee voetballen. Lubach besloot om achterin één op één te gaan spelen met alle risico’s van dien. Piening besloot na 70 minuten om één van de uitblinkers deze middag te wisselen. De met krampverschijnselen kampende Jesper Mug werd naar de kant gehaald en voor hem in de plaats kwam Jeroen Schepers. In de 75e minuut was het Roy van der Sluis die de spanning enigszins terug bracht in de wedstrijd door met een kopbal over doelman Stefan Warmolts de 4-2 te scoren. Hiermee kreeg Roswinkel opnieuw weer energie en ging vol overtuiging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar nam zoveel risico dat de voorwaartsen van VIOS alle ruimte kregen om de score uit te bouwen.

Allereerst was het Rick Kingma die de buitenspelval ontweek en oog in oog met Prins zijn opgelegde kans verprutste. In de 84e minuut was het Jeroen Schepers die er op links vandoor ging en de meegelopen Calvin Meijer een niet te missen kans bood op de 5-2, maar in plaats van zelf te scoren in het verlaten doel gunde hij Schepers zijn doelpunt doch die werd inmiddels afgedekt door een verdediger zodat die de bal weg kon werken.

Een onbegrijpelijke beslissing waar menigeen op het sportpark na afloop niets van begreep. In de 87e minuut lag Roswinkel definitief op de rug toen wederom Meijer alleen door mocht richting Roswinkeler doel. Maar weer was het Prins die in eerste instantie als overwinnaar uit het duel kwam ware het niet dat de rebound precies weer voor de voeten van Meijer kwam. Waar de jongeling even daarvoor niet zelfzuchtig was, was hij dat nu wel en plaatste de bal keurig over doelman Prins in het verlaten doel voor de 5-2. Dit was de definitieve nekslag en Roswinkel was niet meer bij machte om nog eens aan te zetten in de laatste minuten.

Scheidsrechter Louwers, die overigens een prima wedstrijd floot, besloot na exact negentig minuten een einde te maken aan de wedstrijd en dus kon VIOS weer drie punten bijschrijven en bezet nu een keurige derde plek.

Conclusie: Beide partijen waren het er over eens dat VIOS terecht beide wedstrijden in dit tweeluik had gewonnen. Zondag wacht de loodzware uitwedstrijd tegen directe concurrent voor de derde plaats Gasselternijveen. Hopelijk weten vele VIOS supporters de weg naar het sportpark in Gasselternijveen te vinden om de ploeg te ondersteunen.

Sponsoren