Wedstrijdverslagen

VIOS twee klassen beter dan armoedig GKC

VIOS (O)
8-0
GKC

zondag 18 maart 2018

Thuis

Guus Kok
Rick Kingma
Jarno van Dalen
Dion Westerhof
Gijs Loof
Rick Kingma
Calvin Meijer
Geert Sieders

Uit

Wedstrijdsponsor

OOSTERHESSELEN – Ondanks de vorst en de snijdende oostenwind die de gevoelstemperatuur  naar – 10 graden deed dalen, ging de wedstrijd desondanks door. Consul Egbert Kuipers had woensdag het veld nog gerold en de grasmat was ontdooid en dan ook uitstekend te bespelen. Voor een handjevol diehards die de kou hadden getrotseerd werd het vanuit VIOS oogpunt toch nog een hartverwarmende middag. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Lahuis uit Emmen die op zijn fiets door de snijdende wind op tijd op het sportpark aan de Burgemeester de Kockstraat was gearriveerd.

De bedoeling van GKC was vanaf de aftrap duidelijk. Er werd vanaf minuut één een bus rond de eigen zestien geparkeerd om zodoende het aanvalsgeweld van VIOS te beteugelen. Via de snelle en behendige topscorer Danny Kolp probeerde men zo via de counter tot succes te komen. In de tweede minuut mocht de ploeg uit Gasselte een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied nemen en werd de bal hoog in de doelmond geplaatst, waarbij deze gedragen door de wind, nog net door doelman Stefan Warmolts van VIOS tot corner kon worden verwerkt. Dit was meteen het enige gevaar van GKC kant. De ploeg van Jansen kwam er daarna aanvallend niet meer aan te pas en werd de rest van de wedstrijd overlopen door een ontketend VIOS.

Het doelpuntenfestijn begon in de zesde minuut toen uit een hoekschop van aanvoerder Rick Kingma via David van den Brug voor de voeten, van de dit keer links op het middenveld opererende, Guus Kok kwam. De kleine behendige middenvelder bedacht zich geen moment en schoof de bal beheerst in de verre hoek hierbij de keeper van GKC geheel kansloos latend. Deze 1-0 was het startsein voor een geweldig offensief en twee minuten later lag de 2-0 al tegen de touwen. Rick Kingma, samen met Kok en Sieders, één van de uitblinkers deze middag mocht vanaf de linkerkant een vrije trap nemen. Op ongeveer twintig meter schoot hij de bal richting de goal en zonder dat iemand de bal nog beroerde verdween deze achter de verbouwereerde doelman.

GKC kwam er hierna nog een keer gevaarlijk uit toen Kolp in de diepte werd aangespeeld maar het vlagsignaal voor buitenspel van grensrechter Jan Roelof Nijenbanning werd terecht door Lahuis overgenomen. Spits Lantinga van GKC maakte zich in woord en gebaar boos over deze beslissing wat hem op een gele kaart kwam te staan. Dit zou de enige gele kaart blijken te zijn in deze verder sportieve wedstrijd. VIOS ging door waar het gebleven was. In de twaalfde minuut was het wederom Guus Kok die aan de basis stond van het derde doelpunt toen zijn strakke voorzet bij de tweede paal door rechtsbuiten Jarno van Dalen werd binnen getikt. Dezelfde van Dalen kwam niet veel later in scoringspositie maar was niet zelfzuchtig en legde de bal af op de geheel vrij staande Kingma, ware het niet dat hij dit zeer onzorgvuldig deed waardoor een zeker lijkend doelpunt de mist in ging.

De volgende goal kwam er toch toen wederom Kok uit een kort genomen hoekschop de mee opgekomen voorstopper Dion Westerhof vond. Hij scoorde uit de kluts in de 32e minuut beheerst de 4-0. Nog was het leed niet geleden voor GKC in de eerste helft, want ook de vijfde goal viel nog voor de rust toen er op het middenveld onnodig balverlies werd geleden door Kolp. Het was David van den Brug die met een uitstekende pass de mee op gekomen linksback Gijs Loof vond die de bal uiterst precies in de linkerbovenhoek schoot. Hierbij bleef het en zochten beide teams na 45 enerverende en eenzijdige minuten de warme kleedkamers op.

Coach Piening gaf zijn mannen een compliment voor het vertoonde spel en gaf maar één opdracht mee voor de tweede helft en dat was om met dubbele cijfers te gaan winnen. Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en waar het in de eerste helft gestopt was ging VIOS op dezelfde voet verder namelijk met gevarieerd aanvalsspel het nog steeds defensief ingestelde GKC kapot spelen. De ploeg uit Gasselte kwam nu helemaal niet meer van eigen helft en het duurde tot de 65e minuut voor de volgende treffer viel. Het was wederom van den Brug die met een breedtepass de geheel vrijstaande Kingma vond. Het was toen voor de topscorer van VIOS een koud kunstje om de bal in het verlaten doel te schuiven. Hij tekende voor zijn tweede en VIOS zesde van deze middag.

Piening besloot hierop om gelijktijdig zijn drie wissels in te brengen. Job Westerhof, Thom Hilbrands en Calvin Meijer kwamen in het veld voor David van den Brug, libero Roy Kooijmans en man off the match Guus Kok. Calvin Meijer stond letterlijk en figuurlijk koud in het veld of hij tekende voor de 7-0. Het was Thijs Unij die in de 67e minuut met een voorzet vanaf de linkerflank de geheel vrijstaande Kingma vond doch diens inzet kon nog gekeerd worden door de keeper van GKC, maar Meijer was er als de kippen bij om de bal hoog in de korte hoek binnen te schieten. Twee minuten later mocht VIOS vanaf de rechterkant een hoekschop nemen. Deze keer was het Jeroen Schepers die de bal hoog voor de goal bracht en nu was het rechtsback Geert Sieders die als laatste zijn voet tegen de bal plaatste en de 8-0 aantekende. Er restte de ploeg van Piening dus nog twintig minuten om de score uit te bouwen naar de gevraagde 10 goals, maar helaas vloeide langzaam de krachten uit het team dat de gehele wedstrijd vol gas had gegeven. Er werden nog wat kansen gemist en de grootste was wel voor Gijs Loof, toen die in 89e minuut vrij voor het doel op vijf meter jammerlijk miste door de bal hoog over te schieten. Na 92 minuten blies de heer Lahuis voor de laatste keer en mochten de spelers onder een welverdiende warme douche.

Conclusie: er was vandaag maar één ploeg die wilde voetballen en dat was VIOS. Trainer Jansen was na afloop duidelijk in zijn commentaar en zei dat hij blij was dat ze niet met een 15-0 nederlaag naar Gasselte zijn terug gestuurd. Piening was content met de prestatie van zijn team en merkte op dat het niet meevalt om tegen zo’n defensief spelend elftal acht goals te maken. Volgende week gaat de Lindeboom-brigade op bezoek bij Buinerveen, dat een grote 10-2 nederlaag leed tegen Zandpol. VIOS is dus gewaarschuwd, want deze tegenstander wil de zeperd tegen Zandpol voor eigen publiek natuurlijk proberen recht te zetten.

Sponsoren