Wedstrijdverslagen

VIOS wint jubileumwedstrijd van regioteam!

VIOS (O)
5-2
Regioteam

vrijdag 1 juni 2018

Thuis

Rick Kingma
Jeroen Schepers
Jeroen Schepers
Rick Kingma
Jesper Mug

Uit

Arjan Goeree
Rick Speelman

Wedstrijdsponsor

OOSTERHESSELEN – Vandaag 1 juni was het dan eindelijk zo ver. Voetbalclub VIOS uit Oosterhesselen bestaat honderd jaar en dat moet gevierd worden. Het feestprogramma behelst ondermeer een wedstrijd tussen VIOS 1, onder leiding van trainer/coach Johan Piening, en een regioteam samengesteld uit spelers van Sleen, Protos,Dalen, DSC, KSC en VV Sweel. Deze ploeg werd gecoacht door Gerrie Boer, tegenwoordig werkzaam voor de KNVB als docent opleidingen. Even dreigde Pluvius roet in het eten te gooien toen er omstreeks 17.00 uur een ware wolkbreuk losbarstte boven het sportcomplex aan de Burgemeester de Kockstraat. Na ampel beraad werd besloten om de wedstrijd een uur uit te stellen, zodat er niet om 19.00 uur maar om 20.00 uur afgetrapt kon worden. Social media werd ingezet om iedereen hiervan op de hoogte te brengen. Om niet te ver achterop te geraken met de rest van het programma deze avond werd besloten om twee keer dertig minuten te spelen. De commissie belast met de organisatie wist oud FC Groningen en SC Veendam speler Henk de Haan te strikken om deze wedstrijd in goede banen te lijden. Voor de wedstrijd opende voorzitter Robbert Kroes met een korte toespraak de festiviteiten en nadat stadionspeaker Robert Dozeman alle spelers had voorgesteld kon het feest beginnen.

Om klokslag 20.00 uur was het droog en dankzij de inzet van consul Egbert Kuipers, die de doelmonden twee keer had geprikt, waren deze ook net als de rest van het veld in prima conditie. De spelers betraden onder het toeziend oog van ongeveer 350 toeschouwers het veld met ieder een jeugdspeler aan de hand. Nadat er de nodige foto’s waren gemaakt kon er om even na achten  afgetrapt worden. VIOS wilde direct laten zien dat het regioteam vandaag een getergde tegenstander tegenover zich vond. Na wat speldenprikken over en weer was het VIOS dat de leiding nam. Het was, de dit seizoen, uitstekend acterende Guus Kok die er aan de linkerkant vandoor ging en met een prima voorzet bij de tweede paal de vrijstaande Rick Kingma vond. De aanvoerder en topscorer wist deze kans simpel te benutten en passeerde keeper Sander Schiphorst Haalweide (DSC) gedecideerd. De 1-0 was op dat moment zeker gezien het spelbeeld verdiend. Na deze goal beet het regioteam meer van zich af en ontspon zich een boeiend duel waarbij voor elke bal werd gestreden zonder dat beide ploegen over de schreef gingen. Bij het regioteam was het vooral Ruben Looije (vv Sweel) die zijn directe tegenstander Gijs Loof een lastige avond bezorgde.

Het was die zelfde Looije die aan de basis stond van de gelijkmaker. Loof was hem even uit het oog verloren en met een actie in de zestien dwong hij doelman Stefan Warmolts tot een redding waarbij de bal precies voor de voeten van Arjan Goeree (VV Sleen) viel voor wie het toen eenvoudig was om de bal in het verlaten doel te schieten. Op dat moment was het gezien het spelbeeld een verdiende tussenstand. VIOS rechtte de rug en nam opnieuw het initiatief en was vooral via de linkerkant gevaarlijk. Met name de al eerder genoemde Kok en Kingma zorgden voor veel dreiging en ook de als altijd actieve spits Jeroen Schepers zou nog van zich laten horen deze eerste helft. Hij was het die op werkelijk schitterende wijze voor de 2-1 en de 3-1 tekende. Bij de 2-1 veroverde de spits de bal op de middenlijn en na drie man te hebben gepasseerd verschalkte hij met een harde schuiver in de korte hoek doelman Schiphorst Haalweide. De 3-1 was zo waarlijk van een nog grotere schoonheid toen de spits met een subtiel lobje de keeper nogmaals het nakijken gaf. Hiervoor kreeg de spits de vele handen van het publiek op elkaar.

Niet veel later moest Jarno van Dalen zich laten vervangen met een naar het zich laat aanzien lichte hamstringblessure. Met het oog op het beslissingsduel van volgende week een tegenvaller maar hopelijk valt de schade mee. Voor hem in de plaats kwam de dit seizoen veelvuldig geblesseerde Yoran Nijenbanning.  Met een tussenstand van 3-1 in het voordeel van de jubilaris werd er gerust. Piening besloot om Thijs Unij, Gijs Loof, David van den Brug, Calvin Meijer en Thom Hilbrands te vervangen. Voor hen in de plaats kwamen Eddy Hilbrands, Geert Sieders, Dion Westerhof, Tristan Nijenbanning en Jesper Mug. De tweede helft kwam het regio team scherper uit de kleedkamer en bij VIOS was het even zoeken naar de juiste afstemming. Na tien minuten opnieuw een tegenvaller voor Piening toen linksback Job Westerhof met een knieblessure het veld moest verlaten. Gijs Loof nam zijn positie over. VIOS wist wederom via Rick Kingma de score uit te breiden. Vanaf de linkerkant sneed hij naar binnen en met een lage schuiver in de verre hoek passeerde hij de keeper en tekende voor zijn tweede deze avond.

De aanvoerder en routinier, die heeft aangegeven te willen stoppen volgend seizoen, bewees hiermee maar weer eens zijn waarde voor deze jonge ploeg.  Nog geen twee minuten later lag aan de andere kant de 4-2 in het doel toen Rick Speelman (VV Sleen) zich voor zijn directe tegenstander Geert Sieders wurmde en nog net met zijn dikke teen de bal over de doellijn kon drukken. Na een kwartier in de tweede helft mocht Eddy Hilbrands, die de laatste jaren actief was in het derde, het veld verlaten. De libero heeft onafgebroken twintig jaar in het eerste gespeeld en kreeg van voorzitter Robbert Kroes een bos bloemen overhandigd en een verdiend applaus van het publiek. Ook de afscheid nemende doelman Stefan Warmolts kreeg een publiekswissel, want ook hij vindt het na vele jaren mooi geweest en wil meer tijd aan zijn gezin besteden. Hij kreeg ook een mooie bos bloemen van de voorzitter en eveneens een welverdiend applaus. Warmolts had vooraf een ingelijst, door hem zelf vele seizoenen gedragen, keepershirt gekregen gesigneerd door alle spelers en technische staf.  Vervangers van deze beide spelers waren libero Sander Meppelink en keeper Kayran Nijenbanning.

Heugelijk feit is dat er drie gebroeders Nijenbanning gelijktijdig in het eerste speelden op dat moment. Ook vader Jan Roelof, die als assistent scheidsrechter al een paar seizoenen bij VIOS meeloopt moet dit met trots hebben vervuld. Het slotakkoord was voor VIOS toen Jesper Mug in één keer oog in oog met Schiphorst Haalweide verscheen en deze kansloos liet met een uitstekend schot laag in de linker benedenhoek. Henk de Haan vond het hierna welletjes en floot af na een boeiend en vermakelijk duel. Hopelijk is dit een voorbode voor de allerbelangrijkste wedstrijd van de laatste jaren voor VIOS!

Volgende week 10 juni wordt namelijk in een thuisduel tegen de winnaar van Uffelte versus Zwartemeerse Boys beslist of het goede seizoen en het jubileumjaar kan worden afgesloten met promotie naar de vierde klasse. Ik hoop dat het publiek net als vandaag in grote getale op komt draven om de Lindeboom brigade naar de vierde klasse te schreeuwen. Aanvang wedstrijd 14.00 uur. Henk de Haan bracht na afloop in de feesttent met enkele leuke anekdotes uit zijn Groningen en Veendam tijd de stemming er goed in en was het aanwezige publiek in afwachting van de verloting met ongeveer tachtig prijzen, allen aan geboden door sponsoren waarvoor hartelijk dank. Daarna werd er nog tot in de kleine uurtjes gefeest met  de uitstekende muziek van DJ Robin Katerberg.

Sponsoren