Wedstrijdverslagen

VIOS wint van stug Buinerveen

VIOS (O)
3-0
Buinerveen

Thuis

Dion Westerhof
Guus Kok
Rick Kingma

Uit

Wedstrijdsponsor

OOSTERHESSELEN – Op het zon overgoten sportpark aan de Burgemeester de Kockstraat in Oosterhesselen stond vandaag het duel tegen Buinerveen op het programma. De ploeg van Ludi Hulshof had voorafgaand aan dit duel 18 punten verzameld en dat waren er al 16 meer dan aan het eind van het vorige seizoen. De ploeg van Johan Piening daarentegen heeft 32 punten en doet nog mee voor de nacompetitie. Feit is wel dat de ploeg vandaag moest winnen om aansluiting te houden bij de top drie wat zo goed als zeker recht zou geven op de nacompetitie. De uitwedstrijd werd eenvoudig met 1-6 gewonnen, dus vooraf had iedereen er vertrouwen in dat na de onnodige nederlaag tegen Zandpol en het gelijke spel vorige week tegen EEC er nu drie punten zouden worden bijgeschreven aan het totaal. Scheidstrechter deze middag was de heer Groenewegen uit Groningen en hij floot, nadat pupil van de week Marniek Snijders, had gescoord voor de aftrap.

Het eerste hoogtepunt aan VIOS zijde viel na vijf minuten te noteren toen Guus Kok uit een hoekschop van Jesper Mug geheel vrijstaand de bal over kopte. Dezelfde Kok kreeg in de 10e minuut geel toen hij met zijn hand een voorzet tot doelpunt probeerde te promoveren. Zes minuten later was het Thijs Unij die met zijn eerste overtreding eveneens de gele prent kreeg voorgeschoteld van de heer Groenewegen. Hierdoor moesten beide spelers al vroeg in de wedstrijd met de handrem erop spelen. Buinerveen kwam er sporadisch uit en was vooral via standaardsituaties enkele keren gevaarlijk voor het doel van Stefan Warmolts maar met hulp van zijn verdedigers hield de sluitpost zijn doel schoon.

De wedstrijd dutte een beetje in mede door het warme weer en het pietluttige optreden van Groenewegen die voor ieder duel floot en de voordeelregel niet toepaste. Toch was het VIOS dat gezien het spelbeeld verdiend op voorsprong kwam. In de 27e minuut mocht Rick Kingma een hoekschop nemen. Hij besloot deze kort op Mug te spelen die op zijn buurt Kingma aanspeelde die met zijn verfijnde traptechniek de in de doelmond vrijstaande Guus Kok vond. De achttienjarige kleine middenvelder vond met het hoofd de mee opgekomen voorstopper Dion Westerhof, die vrij voor doelman Yorin Hoezen geen fout maakte en koppend voor de 1-0 tekende.

VIOS had na deze goal nog steeds het meeste balbezit maar creëerde te weinig echte grote kansen om definitief voor de pauze afstand te nemen. Spits Jeroen Schepers was tot twee keer toe diegene die het doel van Buinerveen onder vuur nam maar bij de eerste kans schoot hij over en de tweede belandde in de handen van doelman Hoezen. Waar iedereen zich al verzoend had met een 1-0 ruststand kwam bedrogen uit. In de 45e minuut was het Dion Westerhof die vanaf de rechterkant met een formidabele pass de op links vrijstaande Kok vond. Die passeerde op volle snelheid zijn directe tegenstander en schoot in de korte hoek de bal hard binnen. Zo hadden de beide uitblinkers in deze eerste helft al een assist en een doelpunt achter hun naam staan.

Toch ontsnapte VIOS ruim in blessuretijd nog aan de aansluitingstreffer. Het was Mark Middeljans van Buinerveen die bij een vrije trap voor zijn directe tegenstander Job Westerhof kroop en de bal vallend binnen kopte, doch de heer Groenewegen had een duwfout gezien en keurde onterecht dit doelpunt af. Hierover waren beide kampen het wel eens en de woede aan de kant van Buinerveen was dan ook begrijpelijk. Ruststand derhalve 2-0. Piening gaf in de rust aan dat men geconcentreerd moest blijven en het baltempo hoog moest houden om zodoende de tegenstander conditioneel kapot te spelen. Zonder wijzigingen betraden beide ploegen het veld voor de tweede hel.

Na de thee
Direct vanaf de aftrap probeerde de ploeg van Piening de tegenstander definitief op de knieën te krijgen. In de 50e minuut was het topscorer Rick Kingma die een prachtige aanval over rechts, waarbij Calvin Meijer met een subtiele beweging Jarno van Dalen wegstuurde, en diens voorzet werd door Kingma via de lat over gekopt. De wedstrijd ontbrandde in de resterende tijd nooit mede door de al gememoreerde scheids van vanmiddag. Buinerveen weerde zich kranig en was via een vrije trap van Michel Hebels nog een keer gevaarlijk, maar doelman Warmolts was paraat en kon met zijn vingertoppen de snel dalende bal nog net over de deklat tikken.

Piening besloot middels twee wissels wat meer vuur in het spel te brengen en bracht Roy Kooijmans en David van den Brug voor Jesper Mug en Jarno van Dalen. Kooijmans nam de liberopositie over van Thijs Unij, die doorschoof naar de centralemiddenveld positie. Van den Brug ging op rechts midden spelen en moest voor aansluiting zorgen bij de spitsen. Ook uitblinker Guus Kok moest even later het veld ruimen en hij werd op links midden vervangen door Gijs Loof. In de 70e minuut ontsnapte Ate de Vries van Buinerveen aan een rode kaart toen hij het niet eens was met een beslissing van grensrechter Jan Roelof Nijenbanning en de bal kwaad richting de “Hesseler” assistent gooide.

Scheids Groenewegen liet het bij geel en daarmee mocht de Vries van geluk spreken. In de 80e minuut werd het 3-0 voor VIOS. Het was de ingevallen Kooijmans die met een verre doeltrap over 70 meter Meijer in balbezit bracht. De snelle rechtsbuiten stoof er met de bal vandoor en zijn voorzet bereikte, de vijf meter voor het doel vrijstaande Kingma, die de bal eerst aannam om daarna koelbloedig doelman Hoezen kansloos te laten. Zo produceerde VIOS toch nog een doelpunt in deze matte tweede helft, die door scheids Groenewegen na 41 minuten gespeeld te hebben naar de geschiedenisboeken werd gefloten.

Conclusie: VIOS heeft gedaan wat het moest doen en kon drie punten bijschrijven aan het totaal. Aangezien KSC zonder zelf te spelen terecht kampioen is geworden, waarmee namens spelersgroep en technische staf van VIOS gefeliciteerd, is het belangrijk wie er als tweede achter de kampioen eindigt. De huidige nummer 2 De Treffer, die opnieuw kansloos verloor, Gasselternijveen en VIOS zijn op dit moment de belangrijkste kandidaten voor deze plek. Zandpol zit op het vinkentouw met drie punten minder dan VIOS. Donderdag komt in een inhaalwedstrijd met JVV een onbekende tegenstander op bezoek. De ploeg uit Jipsingboermussel heeft tot nu toe uit 18 gespeelde wedstrijden 8 punten behaald. VIOS zal dus opnieuw moeten winnen om zodoende alles in eigen hand te houden. Aanvang wedstrijd 14.00 uur. Zondag gaat de Lindeboombrigade op bezoek bij SVBC en ook deze wedstrijd zal weer een zware kluif worden. Beide ploegen zijn nog in de race voor de derde periodetitel, waartoe deze wedstrijd behoort.

Sponsoren