Wedstrijdverslagen

VIOS wint zespunten duel bij Sp. Roswinkel

Sc. Roswinkel
0-1
VIOS (O)

zondag 1 april 2018

Thuis

Uit

Jeroen Schepers

Wedstrijdsponsor

ROSWINKEL – Vooraf stonden beide ploegen met 19 punten uit elf wedstrijden op een gedeelde derde plaats. Nu wil het toeval dat dit een inhaalwedstrijd was en dat volgende week dezelfde wedstrijd op het affiche staat, maar dan in Oosterhesselen. In dubbel opzicht dus een zes puntenduel. De nieuwe trainer Cor Lubach was goed begonnen aan zijn klus, nadat hij het stokje had overgenomen van de opgestapte Cristiaan Klinkhamer. De eerste twee wedstrijden onder zijn leiding werden gewonnen en dus kon men in Roswinkel spreken van het gewenste schokeffect. Piening wees er in zijn wedstrijd bespreking nog maar even fijntjes op dat er onder zijn leiding de afgelopen vier seizoenen niet was gewonnen bij Roswinkel. Met invaller grensrechter Robbert Kroes langs de lijn en de om verschillende disciplinaire redenen op de bank geplaatste Guus Kok, Calvin Meijer en Job Westerhof, floot mevrouw Hadders uit Norg, nadat pupil van de week Thomas Bruins had voorgedaan hoe het moest, voor aanvang van de wedstrijd.

Beide ploegen hadden in het begin moeite om de bal in de ploeg te houden en kwamen dan ook nauwelijks in de buurt van de beide keepers. Piening moest al in de vijftiende minuut noodgedwongen wisselen toen Jarno van Dalen bij een onschuldig duel verkeerd neer kwam en hierbij geblesseerd raakte aan zijn hamstring. Calvin Meijer kwam voor hem in de plaats als rechtsbuiten. Vijf minuten later moest ook Lubach wisselen toen linksback Jeffrey van de Veer met een bovenbeen blessure het veld moest verlaten. VIOS probeerde hierna via de snelle Meijer een bres te slaan in de hechte defensie van Roswinkel en twee keer lukte dit toen hij op snelheid langs zijn directe tegenstander Casper van der Veer vloog maar zijn voorzetten lieten nog te wensen over.

Het grootste gevaar voor Roswinkel ontstond als VIOS aan de linkerkant mocht ingooien. Gijs Loof zorgde met zijn befaamde inworpen menigmaal voor paniek situaties in de zestien van de tegenstander. Uit één van die ingooien ontstond in de 30e  minuut een hoekschop die door Jeroen Schepers bij de tweede paal werd neergelegd en rakelings door David v/d Brug werd over gekopt. Een paar minuten later een identieke situatie toen Rick Kingma uit een ingooi van Loof snel wegdraaide bij Willem Pagters en de bal in de korte hoek schoot waar keeper Ricardo Prins nog net redding met de voet kon brengen. VIOS werd steeds dreigender en het was Thom Hilbrands die met een geweldige pass het hoofd vond van Schepers die geheel vrijstaand in de zestien de bal rakelings naast kopte.

In de 41e minuut kwam VIOS eindelijk op een verdiende voorsprong toen v/d Brug in het linker verdedigingsblok van Roswinkel met een lepe pass Kingma vond, die zomaar vrije doortocht kreeg richting Prins. In plaats van zelfzuchtig te zijn legde de topscorer van VIOS de bal breed op de meegelopen Schepers voor wie het een koud kunstje was om de bal in het verlaten doel te deponeren. 0-1 derhalve en gezien het spelbeeld was dit ook wel terecht. VIOS was in deze eerste helft een paar keer ontsnapt aan een doelpunt toen keeper Stefan Warmolts tot twee keer toe bij een hoekschop mistastte maar beide inzetten werden van de lijn gehaald. In de slotseconden van de eerste helft kreeg Calvin Meijer de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg naar 0-2 te schieten na een goede pass van Jesper Mug maar oog in oog met doelman Prins kwam de laatste als overwinnaar uit de strijd.

Dus bleef het bij een 0-1 ruststand  en werden de kleedkamers op gezocht. In de rust werd er door Piening op gewezen dat er beter in balbezit gespeeld diende te worden om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen en zo de drie punten mee naar Oosterhesselen te nemen. Zonder wijzigingen begonnen beide ploegen aan de tweede helft.

In deze tweede helft een beter spelend VIOS en na twee minuten was het wederom Meijer,weggestuurd door uitblinker Hilbrands, die zijn meerdere in  de corpulente doelman Prins moest erkennen toen deze snel uit zijn doel was gekomen om de rappe spits het scoren te beletten. In de 65e minuut moest Piening wederom noodgedwongen wisselen toen Schepers last kreeg van zijn oude knieblessure wat hem verder spelen onmogelijk maakte. Kingma verhuisde hierdoor naar de spitspositie en Guus Kok nam de plaats in van Kingma op de linkerflank.

VIOS bleef alert op uitvallen van Sp. Roswinkel maar de defensie onder leiding van libero Thijs Unij gaf geen krimp en voorkwam met resoluut verdedigen dat er weinig kansen werden gecreëerd door de thuisclub. Ook middenvelder Thom Hilbrands speelde een puike partij door middenvelder Aaldert van Eck compleet uit de wedstrijd te spelen. Tel daar bij op dat van den Brug Dylan Bulle van Roswinkel het spelverdelen onmogelijk maakte en het was duidelijk dat er weinig was te halen deze middag voor de mannen van Lubach. Één keer kwam VIOS goed weg toen in de 77e minuut de bal zomaar uit een klutssituatie voor de voeten van Roy van der Sluis viel. De anders zo trefzekere van der Sluis vond van dichtbij Warmolts op zijn weg. Keeper Warmolts verklaarde na afloop dat hij niet wist hoe hij de inzet van vijf meter had gekeerd, maar dat zijn voet de 1-1 had voorkomen was duidelijk.

VIOS was gewaarschuwd en had aan de andere kant voldoende mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Nadat een speler van Roswinkel geblesseerd op de helft van VIOS was achtergebleven zonder dat er een overtreding was gemaakt counterde VIOS naar het andere doel. Kingma schrok waarschijnlijk van de enorme kans, want waar de koelbloedige spits normaal gesproken dit soort kansen wel verzilverd liet hij het nu na om de genadeklap uit te delen. Piening besloot om de niet meer geheel okselfrisse Jesper Mug te vervangen voor Job Westerhof om zodoende de greep op het middenveld te behouden. In de slotfase probeerde Roswinkel via de lange bal nog voor enig gevaar te zorgen,maar behalve een vrije trap net buiten de zestien en een aantal hoekschoppen zorgde dit alles niet voor verontrustende toestanden in de zestien van VIOS.

De prima fluitende mevrouw Hadders floot voor de laatste keer en dus bleef het bij 0-1 en was het VIOS die na 95 minuten de verdiende zege binnen had gehaald. Opgelucht haalden supporters en spelers van VIOS adem en konden er drie punten toegevoegd worden aan het totaal van 19.

Zowel Lubach als Piening waren er het er na afloop wel over eens dat de ploeg die het meeste recht had op de overwinning VIOS was. Tegenvaller voor de ”Hesselers” is het geblesseerd uitvallen van Jarno van Dalen en Jeroen Schepers. Hopelijk valt de schade mee en kunnen beide spelers zo snel mogelijk weer aansluiten bij de selectie. Volgende week de return van deze wedstrijd op het sportpark aan de Burgemeester de Kockstraat te Oosterhesselen aanvang 14.00 uur. In de strijd om de periodes en in de strijd om de derde plek een wederom belangrijke pot. Komt allen kijken!!

Sponsoren