Wedstrijdverslagen

Zeperd voor VIOS in 2e Exloermond

Treffer’16
2-1
VIOS

zondag 19 november 2017

Thuis

Marco Windt
Eigen Doelpunt

Uit

Tristan Nijenbanning

Wedstrijdsponsor

Tweede Exloermond – Deze zondag moest er aangetreden worden tegen de verrassende koploper in 5F De Treffer. Deze ploeg had tot dusverre alleen van EEC verloren dus een geduchte tegenstander voor de mannen van Johan Piening. De rood-zwarte brigade had de laatste drie wedstrijden gewonnen en het was vandaag dus aanhaken of afhaken bij de topploegen. De wedstrijd van vandaag stond onder leiding van een vervangende scheidsrechter te weten de heer Winters uit Emmen.

In de eerste minuut van de wedstrijd was het de corpulente spits Marco Philips van de “Mondkers”die op de achterlijn zijn directe tegenstander Sander Meppelink uit kapte maar zijn voorzet werd door iedereen gemist en verdween aan de andere kant over de zijlijn. Dit was ook het laatste wapenfeit van de spits die de rest van de wedstrijd door Meppelink volledig aan banden werd gelegd. VIOS werd in de zesde minuut voor het eerst gevaarlijk toen Jarno van Dalen zijn schot uit de bovenhoek geranseld zag worden door keeper Hingstman van de thuisclub. Het duurde tot de 27e minuut voordat de topscorer van de Treffer, Marco Windt ,voor het eerst gevaarlijk opdook voor doelman Stefan Warmolts maar zijn inzet verdween ruim over de lat.

In de tegenaanval was het Gijs Loof die met een prima steekbal Rick Kingma bediende maar hij schoof de bal net voorbij de tweede paal. Niet veel later was het spits Jeroen Schepers die uit een afgeslagen hoekschop oog in oog met Hingstman dacht te scoren ware het niet dat een verdediger nog net voor de doellijn redding kon brengen. Vanaf dat moment was VIOS de betere ploeg en probeerde nog voor rust op voorsprong te komen. In de 32e minuut kreeg VIOS opnieuw de kans om de score te openen toen van Dalen met een puike voorzet van de rechterflank de geheel vrijstaande Schepers vond. De anders zo koelbloedige spits schoot de bal vanaf een meter of twaalf rakelings over. Dit was de derde kans binnen het half uur en opnieuw stond het vizier bij de voorwaartsen uit Oosterhesselen niet scherp afgesteld. Dit euvel speelt de ploeg dit seizoen in meerdere wedstrijden parten en heeft mede hierdoor voor onnodig puntverlies gezorgd.

Zoals zo vaak in het voetbal ging ook hier de aloude voetbalwet weer op dat als je zelf niet scoort de tegenstander dit wel doet. Het was rechtsback Marco Kloppenburg die een dieptepass van VIOS onderschepte en hij bedacht zich niet en roeide de bal op goed geluk naar voren in de hoop dat de snelle Windt op zijn post was om deze pass te verzilveren. Keeper Warmolts kwam uit de goal maar Windt was net iets eerder bij de bal en tikte nog net de bal onder de vallende Warmolts richting doel waar Thom Hilbrands met een uiterste krachtsinspanning nog probeerde te voorkomen dat de bal het doel in zou rollen hetgeen mislukte wat dus de onterechte voorsprong betekende voor de thuisclub.

Met de 1-0 zochten beide teams op deze gure herfstdag de kleedkamers van de nabijgelegen sporthal op. In de rust moest Piening de zieke linksback Job Westerhof wisselen voor hem in de plaats kwam Tristan Nijenbanning. Piening gaf aan dat er sneller naar de flanken gespeeld moest worden om van daaruit met voorzetten op vooral inkomende mensen tot scoren te komen.
De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd met aanvallend VIOS en een op de counter loerend de Treffer. Na ruim een uur spelen ontstond er opnieuw een kans voor de “Hesselers” toen aanvoerder Kingma met een scherp indraaiende vrije trap bij de eerste paal David van den Brug vond. Van den Brug probeerde met een hakbal doelman Hingstman te verschalken maar die wist met een katachtige reflex de bal bij de eerste paal nog tot corner te verwerken. Weer geen doelpunt dus voor VIOS en bleef het bij 1-0. In de 70e minuut kreeg de ploeg dan eindelijk loon naar werken toen Schepers met een prima actie de vrijstaande Tristan Nijenbanning vond op rand zestien meter. De middenvelder bedacht zich niet en haalde verwoestend uit daarbij de bal dwars door het midden van het doel schietend. Dit betekende de dikverdiende gelijkmaker waar gezien het spelbeeld de ploeg uit Oostehesselen allang op voorsprong had kunnen staan. Of het lag aan de vreugde over deze gelijkmaker kan niemand verklaren maar binnen twee minuten lag de bal er aan de andere kant alweer in. Een vrije bal diep op de eigen helft van de Treffer werd snel genomen en naar de rechterspits gepasst.

Verdediger Gijs Loof was in geen velden of wegen te bekennen en ook libero Dion Westerhof kon her gat niet dichten. De rechterspits probeerde Windt in balbezit te brengen,maar Thom Hilbrands raakte de bal zo ongelukkig dat hij daarbij zijn eigen doelman verschalkte en zo dus voor de 2-1 van de “Mondkers”tekende. Piening besloot hierop om achterin 1op 1 te gaan spelen en haalde de verdienstelijk spelende voorstopper Sander Meppelink naar de kant en stuurde invaller Roy Kooijmans naar de frontlinie waar de fysiek sterke speler voor oorlog moest gaan zorgen in de zestien. Ook de van een blessure herstelde rechtsback Geert Sieders kwam in het veld voor Thom Hilbrands. De snelle Sieders moest Windt zien te bedwingen. De laatste 20 minuten werd het een stormloop op het doel van de Treffer maar de gelijkmaker wilde maar niet vallen. De ploeg uit 2e Exloërmond verdedigde met man en macht en roeide elke bal naar voren waardoor VIOS weer opnieuw kon beginnen.

Rechtsbuiten Calvin Meijer leverde een paar prima voorzetten af maar helaas konden deze niet worden verzilverd. Scheidsrechter Winters, die overigens een prima wedstrijd floot, besloot na 96 minuten een einde aan de wedstrijd te maken. De Treffer vierde de overwinning uitbundig daar waar de mannen van trainer Johan Piening teleurgesteld afdropen richting kleedkamer.
Conclusie: een gelukkige overwinning voor de koploper daar was iedereen het na afloop wel over eens. VIOS moet nu eerst naar zichzelf kijken want als je zeven wedstrijden lang de betere ploeg bent maar je speelt er 1 gelijk en verliest er drie doe je iets niet goed. Zowel verdedigend als aanvallend zal er geconcentreerder moeten worden gespeeld en de kansen benut moeten worden zodat je dan vanzelf makkelijker gaat voetballen. De titel is ver uit zicht en VIOS zal vanaf volgende week als de tweede periode met een thuiswedstrijd tegen Buinerveen begint alles op alles moeten zetten om een periodetitel te bemachtigen.

Sponsoren