Wedstrijdverslagen

Zevende overwinning op rij voor VIOS

VIOS (O)
4-0
De Treffer'16

Thuis

Rick Kingma
Jeroen Schepers
Jarno van Dalen
Guus Kok

Uit

Wedstrijdsponsor

OOSTERHESSELEN – Na achtereenvolgens gewonnen te hebben van Buinen, GKC, Buinerveen, 2x Roswinkel en Gasselternijveen, was het nu de nummer twee van de ranglijst “De Treffer” die aan de dadendrang van de mannen van trainer Johan Piening moest geloven.

Piening had deze keer gekozen voor een middenveld met loopvermogen en fysieke kracht. Dit ging ten koste van de laatste tijd op dreef zijnde Guus Kok, Thom Hilbrands en Jesper Mug die samen met reservedoelman Kayran Nijenbanning naast Piening op de bank plaats mochten nemen. De Treffer moest het zonder vijf basiskrachten doen. Scheidsrechter deze middag was de heer Keuris en nadat pupil van de week Sven Mulder het goede voorbeeld had gegeven door de bal langs doelman Patrick Hingstman te schieten floot hij voor aanvang van de wedstrijd.

In de vierde minuut was VIOS dichtbij de openingstreffer toen de mee opgekomen linksback Job Westerhof met een uitstekende voorzet het hoofd vond van Calvin Meijer die de bal net voorbij de tweede paal mikte. De Treffer probeerde vooral met diepe ballen op clubtopscorer Marco Windt tot succes te komen. Enige dreiging in de eerste helft ontstond alleen als de ploeg van trainer Fred van Schagen een vrije trap in de buurt van het Hesseler doel mocht nemen. De 39 jarige libero Marco Filips belastte zich meestal met deze taak maar van enig gevaar was geen sprake. De backs Job Westerhof en Geert Sieders hadden hun tegenstanders 90 minuten lang volledig in hun zak en ook het centrale duo Dion Westerhof en Thijs Unij gaven de hele wedstrijd hun tegenstander het gevoel dat er deze middag niets viel te halen.

Tijdens de ingelaste drinkpauze besloot Piening om Kingma en Meijer van flank te laten wisselen. Meijer kreeg de opdracht om Marco Kloppenburg van De Treffer af te stoppen om zodoende de aanvallende angel uit de rechterkant te halen wat de jongeling uitstekend uitvoerde. Net na de drinkpauze mocht Gijs Loof een ingooi nemen op ongeveer 25 meter van het doel. Zoals bekend gooit de linkermiddenvelder de bal gelijk een hoekschop voor de goal en ook nu weer ontstond hieruit een grote kans. De bal werd door de verdediging weggekopt maar Jeroen Schepers bedacht zich geen moment en nam de bal half volley op zijn slof maar keeper Patrick Hingstman wist met een katachtige reflex een zeker lijkende goal te voorkomen. In de 27e minuut was het Filips die vanaf de linkerkant een vrije trap mocht nemen en tot opluchting van de VIOS aanhang verdween de bal rakelings langs de verre kruising.

Dit was ook het enige hoogtepunt in deze eerste helft wat de “Mondkers” betreft. Nadat grensrechter Poelman al een paar keer wel heel snel vlagde voor buitenspel en scheidsrechter Keuris hier steeds maar weer intrapte ontstond er op een gegeven moment een discussie aan de zijlijn tussen Piening en Keuris waarbij Piening het advies kreeg om de scheidsrechtercursus te gaan volgen. Laat ik voorop stellen dat iedereen fouten kan maken maar wat de man in het zwart vandaag liet zien sloeg helemaal nergens op. Hij floot elk duel om de bal af en gaf geen voordeel waar dit vaak wel kon. Er ontstond zo een wedstrijd die maar niet op gang wilde komen.

Toch kwam VIOS in de 30e minuut verdiend op voorsprong. Aanvoerder en clubtopscorer Rick Kingma mocht net buiten de zestien een vrije trap nemen en schoot de bal met uiterste precisie langs de muur en de verkeerd opgestelde Hingstman in het doel. De wegens liesklachten met pijnstillers spelende Kingma bewees hiermee maar weer eens zijn waarde voor de jonge ploeg uit Oosterhesselen. In de 41e minuut was het Jeroen Schepers die bij de achterlijn zijn lichaam tussen bal en tegenstander zette waarbij deze kermend ter aarde stortte. Keuris zag hier een gele kaart in voor Schepers waar een vrije trap voor VIOS eerder op zijn plaats zou zijn geweest. Na 45 minuten werd met een 1-0 ruststand de kleedkamers opgezocht. Piening hamerde er in de rust op om op dezelfde voet door te gaan en zo snel mogelijk de stand uit te breidden en de tegenstander zo de definitieve nekslag toe te dienen.

Zonder wissels traden beide elftallen aan om onder warme omstandigheden de tweede helft te spelen. Waar Piening in de rust nog op had gewezen gebeurde in de 52e minuut toen spits Schepers in de zestien kort wegdraaide en de bal in de korte hoek hard langs Hingstman schoot voor de snelle 2-0. Hierna vloeide de hoop op een goed resultaat weg bij de ploeg van trainer Fred van Schagen en was het duidelijk dat er voor hen vandaag niet meer in zat dan de schade zoveel mogelijk te beperken. VIOS bleef ondanks de hitte in een hoog tempo spelen en via beide flanken werd er naar hartenlust aangevallen en het doel van Hingstman onder vuur genomen waarbij de doelman zich nog enkel malen wist te onderscheidden met goede reddingen. In de 60e minuut was het voorstopper Dion Westerhof die op de rechterflank opstoomde, nadat hij eerst nog een te late tackle had ontweken, vond hij met een voorzet twee vrijstaande medespelers maar zowel Schepers als Meijer konden de voorzet niet tot doelpunt promoveren. In de 67e minuut was het wederom Gijs Loof die met een verre ingooi aan de basis stond van een doelpunt. Zijn ingooi werd door Kingma achterover verlengd en het was centrale middenvelder Jarno van Dalen die voor de 3-0 tekende.

Nog geen drie minuten later was het wederom Loof, die ook al een onterecht afgekeurde goal achter zijn naam had staan, die in de schijnwerpers stond toen hij dacht de 4-0 te scoren. Meijer was op links zijn tegenstander weer eens te snel af en vond de geheel vrijstaande Loof op zes meter van het doel, maar in plaatst van de bal rustig aan te nemen joeg de jongeling de bal in één keer  hoog over de deklat. Piening besloot om Kingma, Schepers en Meijer en dus zijn gehele voorhoede te wisselen en bracht frisse spelers binnen de lijnen met Guus Kok,Thom Hilbrands en Jesper Mug. In de 77e minuut was Guus Kok dichtbij de 4-0 toen hij de bal net buiten de zestien rakelings langs de verkeerde kant van de paal schoot. Ook Mug stond nog maar koud in het veld of hij had een grote kans om te scoren,maar het lukte de frêle middenvelder niet om de bal langs doelman Hingstman te stiften.

Het bleef dus bij 3-0 waar het gezien het aantal kansen ook zomaar 6of7-0 had kunnen staan. Vlak voor tijd kopte de kleinste man op het veld Guus Kok de bal uit een goed genomen vrije trap van Gijs Loof nog rakelings over. Het was dezelfde Kok die zijn invalbeurt bekroonde met een prachtig doelpunt. Jarno van Dalen brak via de rechterflank uit en vond met een voorzet in het strafschopgebied Kok. De linksbuiten nam de bal op de borst aan en schoot uit de draai fraai binnen voor de 4-0 eindstand. De warrig fluitende scheids Keuris besloot na deze goal en 94 warme minuten een eind te maken aan deze topper en VIOS kon zo zijn zevende overwinning op een rij bijschrijven.

CONCLUSIE: Na afloop was iedereen het er over eens dat VIOS met het vertoonde spel de verdiende winnaar was van deze topper . Opnieuw was het sterke collectief wat de doorslag gaf. Door deze overwinning krijgt de Lindeboom brigade de tweede plek weer in zicht en na een slechte start van de competitie laat de ploeg momenteel zien dat het ook recht heeft op deze plek. De strijd zal gaan tussen Gasselternijveen, De Treffer “16 en VIOS wie zich uiteindelijk achter de gedoodverfde favoriet voor de titel KSC op de ranglijst nestelt. Donderdagavond speelt VIOS uit tegen het altijd lastige Zandpol aanvang 19.00 en zondag wacht met het eveneens moeilijk te bespelen EEC wederom een uitwedstrijd aanvang 14.00.

 

Sponsoren